Helyi hírek 2017. február 1. 10:30

Folyamatos a síkosságmentesítés Félegyházán

Folyamatos a síkosságmentesítés Félegyházán
A zavartalan közlekedés és a balesetek megelőzése érdekében szerda hajnali 2 órától  a KVI munkatársai kézi és gépi sószórással küzdenek az ónos eső által okozott jegesedéssel  a város kerékpár és fő közlekedési útjain, valamint gyalogos átkelőin. Segítség  munkájukban, hogy a hőmérséklet pozitív tartományban van – mondta el Rádi Rudolf, a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény műszaki vezetője.


A tegnap kiadott piros riasztást térségünkben a szerda reggeli előrejelzés alapján citromsárgára enyhítették, de a mai napon a várható csapadékmennyiség így is meghaladhatja az 5 mm-t. A KVI ezúton is arra kéri a lakosokat , hogy a házaik, üzleteik előtti járdák síkosság-mentesítéséről gondoskodjanak, mivel ez nem a KVI feladata.

Az ingatlanok előtti járda megtisztítása az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének, használójának, bérlőjének) feladata. Ónos esőben a legjobb síkosságmentesítő módszer, ha valamilyen érdesítő anyagot, például homokot vagy fűrészport használnak. A síkosságmentesítést szükség szerint – akár naponta több alkalommal is – el kell végezni, hiszen egy-egy balesetből adódó kártérítés az ingatlan tulajdonosát, vagy adott esetben a társasház lakóközösségét együttesen terheli. Vigyázzunk egymásra!

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!