Helyi hírek 2017. február 6. 07:30

Körkérdés: Mennyit fűtöttek a télen?

Képgaléria
Körkérdés: Mennyit fűtöttek a télen?
Az elmúlt évekhez képest jóval hidegebbnek bizonyult az idei tél, ami a fűtésszámlákon is nyomot hagy. A nem várt plusz költséget többségében spórolással gazdálkodták ki a félegyházi lakosok - derül ki körkérdésünkből, amelyben arról faggattuk olvasóinkat, hogy hogyan érintette a rendkívüli hideg a családi kasszát.


Mucsi Sándorné (81)

Érzékenyen érintett a hideg, a napokban 42 ezer forintos gázszámlát fizettem be. Nagyon sok volt a rezsiköltség, főleg annak fényében, hogy decemberben is 36 ezer forintos gázcsekket kaptam. Ez a két hónap megterhelte a kasszát, de - ha nehézségek árán is - kigazdálkodtam. Spóroltam a fűtésen, ahogy csak tudtam, örülök a javuló időjárásnak. Régi szolgálati lakásban élek, az épületre és a fűtésre ráférne a korszerűsítés.

 

Madarász László (64)

Nem szoktam a fűtéssel spórolni, betegségem miatt keringési zavaraim vannak, így erőteljesen kell fűtenem, 25-26 fokot tartok egyszobás lakásban. Átalánydíjat fizetek, egyedi mérős távfűtésem van, tavaly is rá kellett pluszban fizetnem. Véleményen szerint nem volt rendkívüli hideg, gyerekkoromban ugyanilyen fagyok voltak. Az elmúlt évekhez képest tűnt váratlannak a mostani hőmérséklet. Panelprogramos lakásban élek, a szigetelés és az új nyílászárók csökkentették a rezsimet. Hozzávetőlegesen annyit fizettem, mintha kétszobás lakásban spóroltam volna.

 

Benkő Imréné (77)

Gázkonvektoros fűtés van a lakásomban, átalánydíjat fizetek. Többet fűtöttem, mint az elmúlt években, de pontosan majd csak a május végi elszámolásnál tudom meg, hogy mennyivel. Mindenestre arra készülök, hogy rá kell még fizetnem. Nem fűtök minden helyiséget, egyedül élek három szobás tégla építésű régebbi lakásban. Egy szobát fűtök, a másikban tartalékláng ég, az utolsóban nem kapcsolom be a konvektort. Magasabb a rezsim, mint az átlagnak, spórolok, ahol csak tudok.

G. Z.






 

Kövessen minket a Facebookon is!