Helyi hírek 2017. február 5. 07:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi ötödik vasárnap - 2017. február 5. A hét ünnepei: Hétfő: Miki Szent Pál és vértanú társai emléknapja. Péntek: Szent Skolasztika szűz emléknapja. Szombat: A lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja.


1. Most vasárnap a 9 órai és ½ 11-es szentmisében végzik a gyertyaszentelést. Gyertyát a templomban is lehet vásárolni. A szentmise végén Balázsáldást adnak.

2. Most vasárnap délután 3 órakor megbeszélés lesz a plébánián azok részére, akik jelentkeztek a csíksomlyói vonatos zarándoklatra. Kérik, hogy személyi igazolványukat, vagy útlevelüket és a még hiányzó részvételi díjat vigyék magukkal.

3. Most vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás. 

4. Az esti szentmisék előtt fél órával kezdik a lourdesi imakilencedet.

5. Ifjúsági mise lesz a Kalmár kápolnában február 10-én, pénteken este 7 órakor. Minden fiatalt hívnak és várnak.

6. Egyházközségi farsangot rendeznek fiatalok részére február 11-én, szombaton este 7 órától a plébánián. Hívják és várják a fiatalokat!

7. Az Egyházközség Képviselő-testülete elfogadta a 2016. évi zárszámadást és a 2017. évi költésvetést, melyek megtekinthetőek a plébánián.

8. Várják a plébánián azokat a párokat, akik a Szent István Templomban szeretnének házasságot kötni. Részükre február 11-én, szombaton délután 2 órakor jegyesoktatás lesz a plébánián.

9. Ebben az évben is megrendezik a Házasság hete programsorozatot. A részvételi lehetőségekről tájékoztatást lehet kérni a plébánián.

10. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián.

11. A következő hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára!





 

Kövessen minket a Facebookon is!