Helyi hírek 2017. február 4. 15:40

Felkerültek a kék szalagok a Móra Gimnázium végzőseire

Képgaléria
Felkerültek a kék szalagok a Móra Gimnázium végzőseire
A Móra Gimnázium öt végzős osztályának tanulóira tűzték fel a kék szalagot február 3-án, a városi sportcsarnokban, amely azt is jelenti, hogy az érettségire készülő diákokat három hónap választja el a nagybetűs élettől.


A szalagozó ünnepség a középiskolások jelentős eseménye, mely a közelgő ballagást jelzi. Rosta Ferenc, a Móra Gimnázium igazgatója kedves szavaival utalt arra az életeseményre, amely előtt állva a szülők a kegyetlen, kérlelhetetlen idő rohanását tapasztalhatják meg, és tudatosulhat bennük, hogy gyermekük felnőtt lett.

– Használjátok fel ezt a három hónapot hasznosan és jól, hogy szilárdabban lépdelhessetek az álmaitok felé vezető lépcsőn – mondta útravalóul az igazgató a végzősöknek.

Az ünnepségen Csányi József polgármester, és dr. Kása Zsuzsanna, a Kecskeméti Tankerületi Központ szaktanácsadója, valamint a tantestület nyugalmazott és jelenlegi tagjai is jelen voltak.

A szalagtűzést követően az ünnepi műsor részeként a 11. évfolyamos diákok vidám műsora, azt követően pedig a tradicionális keringők következtek. A bécsi keringőt 40 pár táncolta el, az angolkeringőt pedig, ahol a hölgyek karján kék kendő képviselte a gimnázium színét, 50 pár közreműködésével mutatták be.

 

K.G.

Fotó: Mindszenti László, Messzi-Szabó Gábor

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!