Kultúra 2017. február 5. 11:30

Felolvasónap Móra Ferenc tiszteletére

Képgaléria
Felolvasónap Móra Ferenc tiszteletére
Móra Ferenc halálának 83. évfordulójához közeledve, hagyományosan idén is felolvasónappal emlékeztek Félegyháza szülöttéről a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében. Az irodalmi eseményen Kiskunfélegyháza szinte összes általános iskolája képviseltette magát.


A rendezvényen félóránkét váltották egymást az iskolás csapatok, és az általuk választott Móra Ferenc művet olvasták fel. Jenesné Móra Zsuzsa, Móra István dédunokája és Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.

A 6 órás felolvasás egyik szervezője, Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke szerint ahhoz, hogy ápoljuk és megőrizzük a Móra emlékeket, fel kell kelteni a fiatalok érdeklődését. Éppen ezért minden évben több programot, például rajzpályázatot hirdetnek, amelyek emlékezetben tartják a Móra-hagyatékot.

–  Nem csappan az érdeklődés, de azt hiszem, hogy ebben nagyon nagy szerepe van az óvónéniknek és a tanító néniknek – mondta Kapus Béláné, majd hozzátette, igyekeznek minden korosztályt megszólítani.

A következő héten megkoszorúzzák Móra Ferenc Daru utcai szobrát, valamint az idősebb korosztály számára is szerveznek Móra felolvasónapot.


 

Kövessen minket a Facebookon is!