Helyi hírek 2017. február 7. 13:30

Reneszánszát éli a lakodalom

Képgaléria
Reneszánszát éli a lakodalom
Jegygyűrű, menyasszonyi ruha, vőfély, vagy ceremóniamester, jó helyszín, szép dekoráció, kitűnő zenekar, fotós, videós és finomabbnál finomabb ételek, torták. Felsorolni is nehéz lenne, hogy mi minden kell még ahhoz, hogy mindenki számára szép és emlékezetes legyen az esküvő, az a nap, amikor két szerelmes fiatal kimondja a boldogító igent. Mindezek kiválasztásában, előteremtésében nyújt segítséget Félegyházán Csikósné Fehér Irén, aki február 5-én már nyolcadik alkalommal rendezte meg az Esküvői Kiállítást és Valentin-napi vásárt. A rendezvényszervező lelkesedését élteti, hogy évről évre egyre több fiatal pár érdeklődik a szolgáltatások iránt, de a kiállítást kiegészítő műsorok is sok érdeklődőt vonzanak. A rendezvény idei sikerét jelzi az is, hogy mintegy 50 pár regisztráltatta házasságkötési szándékát.


Reneszánszát éli a lakodalom. Élvezik a fiatalok, és egyre igényesebbek. Nagy a változás ezen a területen. A hagyományos, sátras lakodalmak kezdenek kimenni a divatból. A legtöbben elegánsabbra veszik a figurát. A dekorációban új trendek vannak kialakulóban, a vőfélyek mellett megjelentek a ceremóniamesterek, nagyon sokan a városháza helyett egy külső, általuk szeretett helyen mondják ki az igent az anyakönyvvezető előtt. – Mi azt szeretnénk elérni a kiállítással - sok vállalkozó és szolgáltató közreműködésével -, hogy mindezt igényeik és kedvük szerint tehessék – összegezte az elmúlt évek tapasztalatait Csikósné Fehér Irén.

Gyökér Georgina és dr. Nagy István egyike volt azoknak a pároknak, akik idén kötnek házasságot, és végigjárták a kiállítást, megnézték a bemutatókat.

– Minden változó szokás mellett mi hagyományos esküvőt tervezünk, ahol megtartjuk a régi szokásokat és vőfély irányítja a ceremóniát. Én pécsi vagyok, a vőlegényem félegyházi, éppen ezért az itteni hagyományok éppúgy megelevenednek az esküvőnkön, mint a baranyaiak. Gondolkodtunk azon is, hogy külső helyszínen legyen a polgári szertartás, de a párom azt mondta, hogy a városházát válasszuk, mert nincs annál szebb és elegánsabb. Elfogadtam a véleményét – mondta Georgina.

István a kiállításról összegezte tapasztalataikat: – Már tavaly is végig jártuk közösen, de akkor még csak érdeklődtünk. Mivel közeleg a házasságkötésünk, ma már tárgyaltunk cukrásszal, dekorossal, tánctanárral és fodrásszal, de még nincs vége a tájékozódásunknak. Úgy vélem, hogy ez a rendezvény hasznos, nagy segítség lehet minden párnak – tette hozzá.

A kiállítás látogatóit a délelőtt folyamán a Silver Step Tánc Stúdió bemutatója szórakoztatta, délután a Mystic Day alkalmi ruha divatbemutatóját láthatták. A legnagyobb érdeklődést az Anikó Esküvői Ruhaszalon bemutatója váltotta ki. A modellek hagyományos és modern fazonokkal, változatos színvilággal lepték meg a közönséget.  

A szervezők az Andromeda Travel jóvoltából két görögországi szálláslehetőséget is kisorsoltak azok között, akik idén kötnek házasságot, és jelen voltak a kiállításon.  

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!