Kultúra 2014. június 3. 09:30

A tánc az élete

Képgaléria
Aranyéremmel tért haza a Kiskunhalasi Néptánc Együttes szólótáncosoknak meghirdetett versenyéről Keserű Benedek. A Padkaporos Táncegyüttes fiatal reménysége nagyecsedi magyar verbunkjával nyerte el a közönség és a zsűri elismerését.

Benedeknek kiváló a hozzáállása a néptánchoz. Átérzi, tiszta szívből adja elő a számokat. Egyéni a stílusa, előadásmódja. Amikor megjelenik a színpadon, kihúzza magát, a zene még meg sem szólal, már mindenki érzi, hogy egy kiváló táncost láthat. És nem okoz csalódást. Oda teszi magát, pontosan kitáncolja a lépéseket, a hangsúlyokra nagyon odafigyel – összegzi az „aranyos” táncos erényeit Kátai Tibor, a Padkaporos Táncegyüttes művészeti vezetője. Nagyon gyorsan és pontosan tanul - teszi hozzá mestere, Kószó Borisz.

Az aranyérmes táncos szerényen annyit árul el magáról, hogy három éves kora óta táncol. A néptánc az életévé vált. A próbákon, fellépéseken kívül sokat és szívesen jár táncházba. Továbbtanulását is úgy tervezi, hogy kapcsolatban tudjon maradni ezzel a művészeti ággal.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!