Helyi hírek 2017. február 8. 12:20

A legmagyarabb szavú íróra, Móra Ferencre emlékeztek

Képgaléria
A legmagyarabb szavú íróra, Móra Ferencre emlékeztek
Móra Ferencre, városunk szülöttére, az íróra, muzeológusra emlékeztek halálának 83. évfordulóján február 8-án a félegyháziak. Daru utcai szobránál, a város elöljárói, intézményei és egyesületei helyezték el koszorúikat, virágaikat. Az emlékezésen Csányi József polgármester és Juhász István Kiskunfélegyháza díszpolgára méltatta Móra Ferenc munkásságát, életművét.

83 éve, 1934 február 8-án szegedi otthonában, 55 éves korában, elhunyt Móra Ferenc, városunk szülötte, aki szerényen, a magyar irodalom barkácsoló kismesterének tartotta magát. Mi tudjuk, a magyar széppróza klasszikusa ő, aki újságíróként, régészként, muzeológusként és könyvtárosként is szolgálta a magyar kultúra ügyét. Mindhaláláig, önzetlenül. 83 éve ezen a napon mondta föl az esendő test az alkotó szellem szolgálatát. Halálával, egy példás életű, szeretetre méltó ember távozott az életből.

Ez az emlékezés is vezessen el bennünket Móra Ferenc könyveihez. Mert aki Mórát olvas, az műveltebbé, megértőbbé, bölcsebbé válik – fogalmazott köszöntőjében Juhász István.  

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!