Helyi hírek 2017. február 24. 17:30

Roma farsang a Csillag Központban

Képgaléria
Roma farsang a Csillag Központban
Roma farsangot tartottak a közelmúltban a Csillag Szolgáltató Központban. A szervező roma önkormányzat a maskarába öltözött mulatozó vendégeket finom gulyással kínálta. A vigadozás közepette Szabó Elizabet elmondta, hogy a roma önkormányzat egész évben számos kulturális programot, kikapcsolódási lehetőséget szervez a félegyházi roma közösségnek.

 

– A Mikulásünnepséget minden évben megtartjuk. Idén is több mint száz apróságot ajándékozott meg a nagyszakállú édességgel, vidám műsorral. Budapesti tanulmányi kirándulást szerveztünk 60 gyereknek – említ néhány eseményt az alelnök.

De gazdag tervekről is beszámolt Szabó Elizabet. Többek között arról, hogy idén lesz roma majális, focigálát is szerveznek, hiszen nemrégiben saját csaptuk szerveződött. Megrendezik a megyei roma fesztivált, ahova énekeseket, zenészeket és táncosokat, valamint tehetséges előadókat várnak.

A programok szervezése mellett egyik fő törekvésük, hogy megőrizzék és bemutassák a roma hagyományokat, küzdjenek a lovári nyelv fennmaradásáért – tette hozzá.

– A programszervezések hátterét, a tervek megvalósítását az biztosítja, hogy jól működik a Kiskunfélegyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat – fejtette ki Buza Flórián elnök. – Szervezetünknek jó a kapcsolata a képviselő-testülettel, segítenek törekvéseink megvalósításában. A várossal közösen pályázatot nyújtunk be a városrész szebbé tétele érdekében. Amennyiben sikeresek leszünk, parkosítunk, játszóteret, járdákat építünk, karban tartjuk a vízelvezető árkokat és térfigyelő kamerákat is telepítünk. Bízunk abban, hogy megépül egy kivilágított gyalogátkelő a Tegez utca és az Alpári út kereszteződésében, a Tanyasori úton pedig a kerékpárút – részletezte a további terveket Buza Flórián.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!