Helyi hírek 2017. február 14. 15:30

Kedvenc nótája mindig jókedvre deríti a 90 éves Julianna nénit

Képgaléria
Kedvenc nótája mindig jókedvre deríti a 90 éves Julianna nénit
A 90 éves Julianna nénit családtagjai, Balla László alpolgármester és gondozói köszöntötték sok szeretettel február 13-án, a Nádasdy utcai szociális otthonban. A szépkorú hölgy az oklevél és a virágcsokrok átvétele után mesélt nehéz életútjáról, a családjától távol eltöltött cselédsorsáról. Tette mindezt bölcsességgel, derűvel. Akkor pedig majdnem táncra is perdült, amikor gondozói elénekelték kedvenc nótáját „A horgosi csárda ki van festve” című dalt.


Kecskésné Csordás Julianna 1927. február 13-án született Kiskunfélegyházán. Szülei földművelésből éltek. A családnak 12 gyermeke született. Hat éves korától  szüleitől távol cselédként dolgozott, ezért családjával csak évente találkozhatott. Hosszú évekig nehéz sorsa volt, és sajnos iskolába sem járhatott.

18 éves volt, amikor szülei nagyobb földterületet béreltek Petőfiszállás határában. Így hazajött, hogy segítsen szüleinek a gazdálkodásban. 19 éves korában beiratkozott  egy ápolónői tanfolyamra, amit az alapoknál kezdett, és kiváló eredménnyel végzett el. Később Tsz-be került dolgozni, ahol sokféle feladatot bíztak rá. A Városföldi Állami Gazdaságban a konyhán dolgozott, innen ment nyugdíjba, de nyugdíjasként a gazdaság telefonközpontjában még dolgozott egy rövid ideig.

Az elkövetkező években egészségi állapota folyamatosan romlott, ezért családjával úgy döntöttek, hogy az otthonba költözik. Új otthonában jól érzi magát, családjával jó kapcsolatot ápol, lánya és unokája rendszeresen látogatja.

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!