Kultúra 2017. február 16. 07:30

A család a boldogság bölcsője lehet az ember számára

Képgaléria
A család a boldogság bölcsője lehet az ember számára
A házasság hete alkalmából előtérbe kerülnek a családokról, vagy a párkapcsolatokról szóló előadások, filmek, rendezvények. Kiskunfélegyházán is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, ami olyan széles körű összefogásra törekszik, amely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét.


A Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermében ebből az alkalomból Rónaszéki Gábor plébános tartott előadást.  Az Ótemplom plébánosa nyíltan beszélt a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Olyan tanácsokkal látta el a családokat, házasokat és házasulandókat, amelyek segítik életüket, boldogulásukat. 

Nem jó az embernek lennie – idézte a plébános a Szentírásból, majd hozzátette:
– Nincs annál nagyobb tragédia, amikor akár egy családon belül valaki egyedül érzi magát, legyen az gyerek, vagy szülő, vagy nagyszülő. Nincs annál nagyobb teher, mint amikor az ember, főleg élete alkonyán azt tapasztalja, vagy úgy éli meg a társadalom részéről, hogy elmagányosodott és egyedül van. Ezért a felelősségünk óriási. Nemcsak a vérszerinti családtagjaink felé, hanem a nagyobb családi egységek felé is, egy egyházközségen belül, egy városi közösségen belül. Hiszen ha azt mondjuk, hogy a család a boldogság bölcsője, akkor nem szűkíthetjük le azt pusztán az apa anya gyerek, nagyszülő közösségére, hanem mindenképpen felelősek vagyunk azért is, hogy a nagyobb családok is családként tudjanak működni és a környezetünkben egyetlen egy olyan ember se legyen, aki ne tapasztalhatná meg a családi egység szeretetteljes harmóniával gazdag biztonságot nyújtó boldogságát.

Kövessen minket a Facebookon is!