Helyi hírek 2017. február 16. 15:30

A mezgések mangalica készítményei nagy sikert arattak a fővárosban is

Képgaléria
A mezgések mangalica készítményei nagy sikert arattak a fővárosban is
Nem csak gondozzák, nevelik a mangalicát a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulói. A tanvágón késztermékek készülnek. A mangalicából készült hurkáik, kolbászaik, sonkáik, szalonnáik nagy sikert arattak a közönség körében a 10. alkalommal megrendezett Budapesti Mangalica Fesztiválon is. A félegyházi iskola standja előtt mindig sokan várakoztak arra, hogy hozzájussanak a finomságokhoz.


– A Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének tagja, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola méltán jelent meg a valódi ínyencségnek számító mangalica termékeivel a vásárral egybekötött kiállításon. Igaz, először vettünk részt ilyen versenyen, de úgy tűnik nem utoljára. Többször olyan sor állt az iskola standjánál, hogy nem győztek kiszolgálni a pultban állók. Beneveztünk a termékversenyre is, ahol noha serleget nem kaptunk, de tekintve, hogy országos megmérettetésről beszélünk, az ötödik helyre is büszkék vagyunk – értékelte az iskola fesztiváli szereplését Rózsa Pál igazgató.

A mezőgazdasági iskola egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemcsak régiónkban, hanem országos viszonylatban is. Nem véletlenül, hiszen tanulói egyedülálló módon a termelés első láncszemétől – mikor a takarmány előállítása folyik – az állattenyésztésen és a tanüzemi feldolgozáson át az értékesítésig minden fázist a gyakorlatban is megtanulnak. A termelés utolsó fázisaként pedig a közelmúltban megnyílt félegyházi mintaboltban értékesítik is a késztermékeket. Az iskola tanulói számos húsipari és élelmiszeripari versenyen jeleskednek és nem egy közülük már a Szakma Kiváló Tanulója címmel is büszkélkedhet. Így az Országos Mangalica Fesztiválon való részvétel egy újabb lépcsőfok az iskola sikereinek palettáján – tette hozzá az igazgató.

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!