Helyi hírek 2017. február 21. 15:30

Virtuális rém?

Képgaléria
Virtuális rém?
Jól döntött a József Attila Általános Iskola vezetése, amikor ebben a tanévben elindította a „Családbarát iskola” programot, hiszen olyan témákat kínál, amelyek a szülőket és pedagógusokat egyaránt érdekelheti. Legutóbb a Platán Utcai Tagintézményben Miklya Luzsányi Mónika pedagógus, író tartott érdekes és elgondolkodtató előadást a digitális nemzedékről, és a virtuális világ rájuk leselkedő veszélyeiről.


Mit kezdjünk a digitális nemzedék gyermekeivel? Egyre nehezebb szót érteni velük? Elég, ha csak féltjük őket? A tanulók új nemzedéke együtt nő fel az új technológiák használatával, mindennapjaik természetes része. Anyanyelvi szinten beszélik a digitális nyelvet, ők a digitális bennszülöttek. Másképpen dolgozzák fel az információkat, több feladatot képesek párhuzamosan végezni. Mi felnőttek csak digitális bevándorlók vagyunk, előbb-utóbb meg kell tanulnunk a régi tartalmakat is ezen a nyelven közvetíteni. Szülőként, pedagógusként példát kell mutatnunk ebben is: okosan szelektáló, szabályokat betartó, a virtuális világban eligazodó gyerekeket kell nevelni.

Hogy mennyire aktuális volt a téma, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az előadás után sok kérdés, gondolat fogalmazódott meg a hallgatóságban.

 

Kövessen minket a Facebookon is!