Helyi hírek 2017. február 21. 13:30

Segesvári vendégeket fogadott a Darvas iskola

Képgaléria
Segesvári vendégeket fogadott a Darvas iskola
Segesvárról, Félegyháza partnertelepüléséről érkeztek vendégek a Darvas iskolába. Az „Aurel Mosora” Állami Gimnázium két és fél esztendeje alakított ki testvériskolai kapcsolatot a félegyháziakkal. A látogatások azóta kölcsönösek. A segesvári gyerekek mindig örömmel érkeznek Kiskunfélegyházára, rengeteg élménnyel térnek haza minden alkalommal, és erről hosszan beszélgetnek társaikkal. De ami legalább ennyire fontos, hogy baráti kapcsolatok alakultak ki. A gyerekek telefonon és interneten is tartják egymással a kapcsolatot, és családi látogatásokat is terveznek - mondta el Szász Sándor, a segesvári iskola igazgatója, a városházi látogatása során. A találkozóról így számoltak be a darvasos diákok:

 

Február 9-én segesvári diákok és tanáraik látogatták meg iskolánkat, a Darvas Általános Iskolát. Második éve ápolunk testvériskolai kapcsolatot egymással, már nagyon készültünk az újabb találkozásra.

A vendégeink csütörtök délután érkeztek. Izgatottan vártuk őket. A tanári kar adott számunkra időt az ismerkedésre: lehetőségünk nyílt pingpongozni, falat mászni és bejárni az iskolát. Ezek után tanáraink sportvetélkedőt rendeztek, ahol vegyes csapatokat alkottunk. Játékos feladatok tettek bennünket próbára. A megnyitó vacsora előtt még egy vetélkedőn is együtt szórakozhattunk. Megvacsoráztunk és fáradtan nyugovóra tértünk.

Másnap reggel egy kis ünnepséggel mutattuk be vendégeinket az iskolának, miközben a tornateremben foci és foorballmeccset játszott a két iskola csapata. Nem sokkal később megebédeltünk. Délután Kecskemétre mentünk, a Malom Központba. A film kezdése előtt kaptunk időt nézelődni. A rajzfilm után hazaindultunk a busszal. Este egy tánctanár segítségével tanulhattunk néptáncot közösen. Jót nevettünk, szórakoztunk, de hamarosan mindenki az irányt az ágya felé vette.

Szombaton délelőtt a művelődési házhoz vezetett az utunk. Egy kérdőív válaszait kerestük, városunk híres szülötteiről, Móráról és Petőfiről tanultunk. Majd a Szent István Templomba érkeztünk, ahol érdekes információkat mondtak el a templomról és az épületet is megcsodálhattuk. A kaland tovább folytatódott az uszodában. Az úszkálás közben nagyon elfáradtunk, ezért visszamentünk az iskolába. Már messziről hallottuk a zenét.

Este pedig jókedvvel táncoltunk, fájó, letáncolt lábakkal indultunk a szállásunkra. Vasárnap reggel fájó szívvel könnyes búcsút vettünk egymástól, de reméljük, hamarosan újra találkozunk.

Patai Márta és Ficsór Vivien 6.b
 

Kövessen minket a Facebookon is!