Kultúra 2017. február 24. 08:20

II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő

II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő
A Kecskeméti Jazz Alapítvány idén három kategóriában hirdeti meg azt a versenyt, amelynek döntőjében kiderül, hogy hazánkban kik azok a fiatalok, akik a legtöbbet tudják a jazz műfajáról. A 7-8. osztályos általános iskolásokat, a középiskolás korosztályt, illetve az egyetemistákat is várják a rendhagyó megmérettetésre.


Nyár, buli, fesztivál! Kell ennél több? Legyél te is a legjobbak közt, és ingyen belépőt kapsz a II. JAZZFŐVÁROS fesztiválra! Jelentkezz a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőre, és pillants be a kulisszák mögé az ország legnagyobb jazzünnepén!

Hány férje volt Ella Fitzgeraldnak? Mi köze volt Kossuth Lajosnak a New Orleans-i jazzhez? Aki szereti a formabontó kihívásokat, akkor többek között ilyen kérdések várnak rá a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőben.

A fókuszban az úgynevezett klasszikus vagy tradicionális jazz áll. Idén kiemelt szerepet kap Scott Joplin, a ragtime királya is. A felkészüléshez a szervezők idén is részletes segítséget adnak.

A vetélkedő elődöntői márciustól májusig zajlanak, a döntő helyszíne pedig a II. JAZZFŐVÁROS fesztivál lesz Kecskeméten, augusztus 6-án. Jelentkezni a www.jazzfovaros.hu/vetelkedo honlapon lehet február 28-áig.

 

Kövessen minket a Facebookon is!