Helyi hírek 2017. február 21. 20:40

Korszerű szakrendelő áll a félegyházi betegek szolgálatában - videóval

Képgaléria
Tágasabb, szép környezetben, korszerű berendezésekkel felszerelt rendelőkben fogadja az egészségügyi ellátásra szorulókat a városi kórház. A mintegy 1 milliárd 300 millió forintos pályázati támogatással megvalósult új szárnyat február 21-én ünnepélyes keretek között adták át. Szinte minden részleg átköltözött már az új helyre, kivéve a fül-orr-gégészetet, valamint a foglalkozás egészségügyet. De az új berendezések elhelyezését követően a jövő héten már ezeken a szakrendeléseken is az új szárnyban fogadják az ellátásra várókat – mondta el az átadáskor dr. Körtvélyessy András igazgató.


A beruházás kapcsán megújult a műszerpark is. Míg korábban hagyományos röntgenfilmeket használtak, mostantól digitálisan történik a rögzítés. Ez lehetővé teszi az úgynevezett teleradiológiát, vagyis az elkészült radiológiai kép elektronikus úton történő továbbítását diagnosztikai, vagy konzultációs céllal.
A színvonalas betegellátást korszerű ultrahang berendezés, új műtőasztalok és lámpák is szolgálják.

Az avatóünnepségen dr. Mészáros János helyettes államtitkár, dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója is üdvözölte a beruházás megvalósulását és mindketten reményüket fejezték ki, hogy ez jelentős javulást hoz a térség lakóinak ellátásában és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeiben egyaránt.

Csányi József így fogalmazott: – Régen várt időpont érkezett el az átadással egy olyan beruházás megvalósulásával, amely a félegyháziakon túl a kistérség valamennyi lakóját is szolgálja.

A polgármester az átadási ünnepség alkalmával bejelentette, hogy a térség egészségügyi ellátásának további javítása érdekében az önkormányzat rendelő-felújítási programot indít, amelynek keretében jelentős támogatást nyújtanak a gyermek és felnőtt háziorvosi rendelők felújítására.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a kormányzat az elmúlt öt esztendőben 337 milliárd forintot biztosított kórházfejlesztésre. Szerencsére sikerült elérni, hogy ebből a félegyházi fejlesztésre több mint egymilliárd forint jutott. Hozzátette: reméli, hogy a következő napokban, hetekben több olyan bejelentés éri el a város és a kistérség közvéleményét, amely érzékelteti azt, hogy a kormányzati erőforrásokból – kellő háttérmunka után – Félegyháza és térsége is részesül.

Az új szárnyat az átadáskor Hajagos Gyula atya és Hatvani Zsófia reformárus lelkész áldották meg.

A rendelőintézetbe érkező betegek a bejárati ajtókon elhelyezett, jól áttekinthető eligazító táblák segítségével tájékozódhatnak. 

H. S.

Fotó: Kürti László

 

Kövessen minket a Facebookon is!