Helyi hírek 2017. február 22. 12:15

Új célok a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület életében

Képgaléria
Új célok a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület életében
Közgyűlést tartott a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület február 21-én a Helyőrségi Művelődési Otthonban. A januárban összeállított programterv elfogadása mellett a tagok döntöttek az egyesület idei munkáját illető kérdésekben is.


Február 21-én tartotta közgyűlését a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület. A januárban megválasztott új elnök Hideg István, nyugállományú őrnagyként került a tisztújítást követően az egyesület élére. Az elnök célja működésük minél szélesebb körben történő népszerűsítése, és más polgári klubokkal történő kapcsolat kialakítása. Ezeknek tükrében készült el éves tervük, amely havonkénti lebontásban tartalmazza a klub programjait. Az elnök azt is elmondta, hogy a 2017-es munkaterv - mely vázát adja éves tevékenységüknek -, tartalmazza fő célkitűzéseiket is, melyek között szerepel, hogy klubrendezvényeik mellett minél nagyobb mértékben képviseljék magukat városi rendezvényeken.

– Júniusra tervezünk egy nyílt napot, ahol szeretnénk a helyőrségben lévő nyugállományú tiszteket és rendőröket megszólítani, de az idei év jelentős eseményei között szerepel az egyesület 45 éves évfordulója is novemberben – részletezte Hideg István.

Az elnöktől azt is megtudtuk, hogy bár a klub a megelőző időszakban is nagyon jól működött, fontosnak tartja a más polgári klubok felé történő nyitást, és egyéb programokon keresztül a klubélet színesítését.

– Továbbra is fő feladatunk a nyugállományú klub tagjai részére szabadidős tevékenység szervezése, valamint a szociális, és a kegyeleti gondoskodás. Továbbá az egyesület összekötő kapcsot teremt a Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi központtal, így az élő honvédség, és a nyugállományú közösség között. Mindezekkel együtt szeretnénk, hogy az egykori katonaváros szelleme fennmaradjon, mert csak így van esélyünk és létjogosultságunk a közösség fennmaradásához – foglalta össze az elnök.

Az éves munkaterv elfogadását követően a tagok jó hangulatú baráti beszélgetés mellett töltötték a délutánt.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella

 

Kövessen minket a Facebookon is!