Helyi hírek 2017. február 23. 15:30

A mezgések is megmentettek egy kertet

Képgaléria
A mezgések is megmentettek egy kertet
A Mezőgazdasági Szakképző iskola diákjai beneveztek a Földművelésügyi Minisztérium meghirdette „Ments meg egy kertet” pályázatra. A diákok a Csanyi úti idősek otthonában vettek gondozásba egy kertet, ahol többek között zöldségféléket, gyógynövényeket ültettek, amelyek az intézmény konyhájának munkáját segítették és bővítették az étrendi kínálatot. A lelkes kertművelők február 21-én, a pályázat eredményhirdető ünnepségén a harmadik helyezettnek járó díjat vehették át.

 

A pályázatra 56 agrárszakképzési intézmény nevezett. A félegyháziak dobogós helyezése azért is tiszteletre méltó, mert az iskolában nincs kertészeti szakképzés, a diákok azonban fogékonyak az ilyen feladatokra, kihívásokra. Lelkesen művelték a kertet a szociális otthonban, aminek örült az intézmény vezetése, de a lakók is örömmel fogadták, sőt sokszor a munkálatokból is kivették részüket – mondta el Rózsa Pál igazgató.

A mezgés diákok segítő tanáraikkal közösen idén is folytatják a kert művelését a Csanyi úti idősek otthonában, és természetesen újra részt vesznek a versenyen is, hiszen a programot ismét meghirdette a földművelésügyi minisztérium.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!