Helyi hírek 2017. február 23. 09:30

Gyógynövényekkel az egészségünkért

Képgaléria
Gyógynövényekkel az egészségünkért
Szabó György, a bükki füvesemberként ismert természetgyógyász tartott előadást február 21-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban. Gyuri bácsi folyamatosan járja az országot, hogy minél több emberrel megoszthassa tudását a gyógynövények csodás tulajdonságairól. Most Kiskunfélegyházán beszélt saját tapasztalatairól a gyógynövényekkel és gyógyteákkal kapcsolatban.


Rengeteg ember várta érdeklődve Gyuri bácsi tanácsait. Még egy kivetítőre is szükség volt egy különteremben, hiszen a díszterem zsúfolásig megtelt.

A természetgyógyász elmondta, hogy Magyarországon – 100 000 lakosra vetítve – a legtöbb ember rákos betegség következtében veszíti életét. Azonban a füvesember szerint a rák kialakulását megfelelő módszerrel meg lehet előzni. Előadásának egyik részében erről beszélt a jelenlévőknek.

Később az emberiség egyik égető kérdésére kereste a választ: Hogyan tartsuk meg az egészségünket? Úgy, hogy törődjünk vele! – hangsúlyozta Gyuri bácsi, majd hozzátette, hogy nagyon fontosnak tartja a folyamatos szűrővizsgálatokat. Véleménye szerint, ha nem is érezzük rosszul magunkat, akkor is érdemes időnként elvégezni a kötelező orvosi vizsgálatokat, mert ha hamarabb derül fény egy betegségre, azt könnyebb meggyógyítani. A gyógyszeres kezeléseket pedig a gyógynövények nagyon jól kiegészíthetik. Elmondta, hogy egy egyszerű szűrővizsgálat során kiderült, hogy neki magas a vérsüllyedése, ami azt jelenti, hogy gyulladás van a szervezetében. Nem érezte, de már kialakult a gyulladás. Mivel idejében észlelték a problémát, egy három hónapos gyógyfüves kúrát követően teljesen helyreállt a szervezetében az egyensúly.

A füvesember szerint negyedévenként, de legalább évente kétszer „ki kell takarítani magunkat”. Vagyis: méregtelenítsünk gyógyteákkal. Gyuri bácsi lépésről lépésre elmondta azt, hogy milyen gyógyfüvekkel tisztítsuk meg a szervezetünket és milyen gyakorisággal.

Szerinte a sok vegyi hatás az oka a sok betegségnek, és az, hogy az emberek nem törődnek az egészségükkel, és már csak akkor kapnak észbe, amikor már baj van.

Az előadáson szó esett a vízpótlás szerepéről is. Gyuri bácsi szerint naponta 2 liter vizet vagy gyógyteát kell fogyasztani még akkor is, ha nem vagyunk szomjasak.

Előadásában a tudatos egészségmegőrzésre bíztatott mindenkit. Olyan tanácsokkal látta el a jelenlévőket, amelyek által egészségesebbek lehetnek, és elkerülhetik a betegségeket. A rendezvényt követően pedig Gyuri bácsi gyógyteáit meg is vásárolhatták az érdeklődők. A füvesember segítői szakszerű és személyre szabott odafigyeléssel segítettek a gyógyteák között eligazodni.

Fogadjuk meg Gyuri bácsi tanácsát: Törődjünk az egészségünkkel, amíg még nem késő!

 

Kövessen minket a Facebookon is!