Program 2014. június 4. 15:49

Múzeumok éjszakája Kiskunfélegyházán

Múzeumok éjszakája Kiskunfélegyházán
Hatodik alkalommal tartják meg június 14-én a Múzeumok Éjszakáját. Ahogyan tavaly, idén is több félegyházi helyszín várja az érdeklődőket. A Kiskun Múzeum mellett további négy intézmény kapcsolódik be a programokba.

A Móra Ferenc Emlékházban 15 és 17 óra között kézműves foglalkozás és interaktív Móra-játék vár kicsiket és nagyokat a művelődési központ munkatársainak szervezésében.

Az Art-turkában 16.30-kor a Kisteleki Képzőművész Kör kiállításmegnyitójára kerül sor.

A Petőfi Sándor Emlékházban 17 órától nyitott műhely kezdődik a Holló László- és a Terescsényi Endre Képzőművész Kör szervezésében: korongozás, dobozfestés. Dulity Tibor állandó kiállítását Rátkai Zsuzsa mutatja be. Ugyanitt 18 órától borkóstolás veszi kezdetét a Selb pincészet boraiból, majd 20.30-kor filmvetítéssel zárul a program.az emlékházban.

A Hattyúházban 17.30-kor kezdődik a Gregus Tárogató Kvartett műsora. Közreműködik: Dr. Tóth Ákos, Csuvár Gábor, Szabó Sándor és Tóth Gábor.

18-30-kor a Petőfi térről indul a toborzó menet katonadalokkal, indulókkal. Közreműködik a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós Zenekar.

A VI. Múzeumok Éjszakájának helyt adó Kiskun Múzeum 18.45-kor nyitja kapuit a látogatók előtt. 19 órakor a szabadtéri színpadon a Padkaporos Táncegyüttes utánpótlás csoportjának és a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjának műsora kezdődik. Este nyolc óráig láthatják és hallhatják Gárgyán Ildikót és a WINGS TáncSport Egyesület műsorát is.

20 órakor a kiállítóteremben "Boldog békeidők, boldogtalan háború" címmel Varga Zoltán magángyűjtő kiállítását nyitja meg Nagy István, a Móra Ferenc Gimnázium tanára. Közreműködnek a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós Zenekar tagjai.

20.30-tól a nagyszínpadon Heltai Jenő: Naftalin című vígjátéka kerül sorra a Bugaci Tanyaszínház előadásában, majd 22 órától a ZOZO Jazz koncertje kezdődik. Éjfélkor a hagyományos tűzgyújtással zárul a múzeumi éjszaka.

A rendezvény ideje alatt ismét részt vehetnek a múzeumi barangolón: a felfedező túrák 19, 20 és 21 órakor indulnak. Nem marad el a szokásos lámpás tárlatvezetés sem: 19.30-tól fél óránként kezdődnek a börtönmúzeumban.

A rendezvény ideje alatt a Rocktár büféje várja az éhezőket és szomjazókat.

Kövessen minket a Facebookon is!