Helyi hírek 2017. február 24. 16:00

Nyolcéves kislányt akartak megerőszakolni Szankon

Nyolcéves kislányt akartak megerőszakolni Szankon
Egy a szanki szegénysoron élő nyolcéves kislányt akarta megerőszakolni a szomszédban lakó favágó. A kicsi édesanyja az utolsó pillanatban nyitotta rájuk az ajtót és sokkot kapott a látványtól.

Fotó: illusztráció

A lokal.hu számolt be arról
, hogy az alig kétezres Bács-Kiskun megyei Szankon mindenki felháborodva beszél arról, mit tett a második osztályos Amandával a 19 éves R. Bertalan. A hírek szerint korábban már ölelgette a lánykát, a tanító néni figyelmeztette édesanyját, hogy sürgősen csináljon valamit, mert a gyerek kiszívott nyakkal ment az iskolába.

– Éreztem én, hogy valami nincs rendben Bercivel. Szerda délután elszaladtam a boltba, mire hazajöttem, kis híján megtörtént a gyalázat. A szobába lépve láttam, hogy a lányom az ágyon fekszik lehúzott nadrággal, a szomszéd Berci pedig rajta billeg. Sikítva kergettem ki a házból, majd hívtam a rendőrséget – mesélte a Lokálnak feldúltan Amanda édesanyja. A kislány a nyomozóknak elmondta: egyedül nézte a szobában a mesét, amikor a férfi bement hozzá.

– Berci előbb befogta a számat, lehúzta a nadrágomat, aztán rám feküdt – mondta zokogva a körzeti megbízottnak Amanda, akit mentőautó vitt kórházba. Csak a következő héten ment újra iskolába, ahol már mindenki erről beszélt. A gyereket nagyon megviselte az eset, a szünetben nem megy ki a többiekkel az udvarra játszani, csak szótlanul ül a padban és néz maga elé. Támadóját őrizetbe vették, de három nap múlva kiengedték, útja a Bácsalmáson élő édesanyjához vezetett.

– A kislány tanító nénije korábban a tettes osztályfőnöke is volt. Tőle tudom, hogy Bertalan képtelen volt elvégezni az általános iskolát, csak hét osztálya van. Nem is értem, miért engedték szabadon azt a fiút, én biztos agyonütném, ha az én lányommal tett volna ilyet – mondja dühösen az egyik szanki kocsmáros. Bertalan nem akart nyilatkozni, nővére azonban elmondta, hisz a fiú ártatlanságában.

– Az öcsém csak fát vágni ment át a szomszédba, dehogy akarta megerőszakolni a kislányt. Az a baj, hogy Berci nagyon szereti a gyerekeket, ezt érthette félre Amanda – véli az asszony.

– Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytat nyomozást – mondta a Lokálnak Varga Tamás, a rendőrség sajtóreferense.

 

Kövessen minket a Facebookon is!