Helyi hírek 2017. február 24. 17:10 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Közgyűlés, helyi termékekkel

Képgaléria
Közgyűlés, helyi termékekkel
Hosszútávú képzési- és foglalkoztatási programot indítottak el a megyében európai uniós támogatással a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében.


Az elérhető 2,5 milliárd forintos vissza nem térítendő forrás segítségével – amelynek keretében a tervek szerint 1619 fő vesz majd részt a munkaerő-piaci programokban – 2021. június 30-áig képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, amelyek a megye munkaerőpiacának bővítését és a foglalkoztatási szint növelését célozzák.

A projekt a fentieken túl nagy hangsúlyt helyez a helyi gazdasági szereplők és termékeik piacra jutásának segítésére, valamint a helyi termékek népszerűsítésére is. Cél a lakosság szemléletének formálása, tudatosságának növelése, valamint a helyi termékek fogyasztására való ösztönzése. E gondolat és meggyőződés mentén rendeznek a közgyűlések köré minden alkalommal Megyei Garabó vásárt. 

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés február 24-én, Kecelen megtartott ülésén is sor került a helyi és a megyei értékek bemutatására, a helyi kézművesek és gazdák portékáinak kóstolójára és vásárára. A helyi óvodás és iskoláskorú gyermekeknek interaktív, szemléletformáló foglalkozásokat tartottak e témakörben. Fontos, hogy a legfiatalabb generáció is átérezze a helyben termelt, előállított termékek vásárlásának és fogyasztásának fontosságát. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!