Helyi hírek 2017. február 26. 07:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi nyolcadik vasárnap - 2017. február 26.


1. Most vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a szülőknek, akik írásban kérték gyermekeik elsőáldozását.

2. Szerdán elkezdődik a Húsvétot előkészítő idő, a nagyböjt. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Szentmisék lesznek reggel 7-kor és este 5-kor. A reggeli misében hamut szentelnek, és mindkét misén, valamint jövő vasárnap a szentmisék végén lesz hamvazás.

3. Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végeznek, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor. Várják a közösségek, csoportok jelentkezését a keresztutak vezetésére.

4. Jótékonysági hangverseny lesz a Szent István Templomban március 4-én, szombaton délután ½ 5-től a veronai buszbaleset áldozatainak megsegítésre. Kérik, aki tud, menjen el, segítsenek a bajban lévőkön. Tájékoztató plakát a templomi hirdetőtáblán olvasható.

5. Már előre hirdetik, hogy nagyböjti lelkigyakorlatos beszédek lesznek március 9-én, 10-én és 11-én. A beszédeket Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke mondja.

6. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián.

7. A következő hetekben nagyon sok szabad szentmise van, akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára!



 

Kövessen minket a Facebookon is!