Helyi hírek 2017. február 26. 18:00

Még lehet jelentkezni a Szikra Kollégium képzéseire

Még lehet jelentkezni a Szikra Kollégium képzéseire
A Lakitelek Népfőiskola felvételt hirdet Szikra Kollégiumába, elsősorban Kiskunfélegyháza, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Gátér, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár településeken lakó 18 - 25 éves fiatalok számára március 17-én induló kollégiumába, akik jelenlegi élethelyzetükön önmaguk is változtatni akarnak, s erre képességet éreznek.

Fotó: archív

A kollégium célja megismertetni a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai járás adottságait, fejlesztési lehetőségeit, felkészíteni a résztvevőket az okszerű tájhasználatra, gazdálkodásra, szolgáltatások nyújtására, helyi közéletben való eligazodásra, az önálló életkezdésre. A kollégium március 17-étől október végéig kéthetente tartja összejöveteleit péntek 15 órától szombat kora délutánig.

Részvételi díj alkalmanként 2000 Ft, ami a közös étkezések (vacsora, reggeli, ebéd), a szállás és valamennyi program költségeit tartalmazza. A résztvevőknek a Lakitelek Népfőiskolára való oda és hazautazásról maguknak kell gondoskodni, de a második alkalomtól kezdődően a csoporttagok közötti együttes utazás lehetősége is megteremthető. A pénteki napi program mindig az érintett települések egyikén kezdődik, először március 17-én, Kiskunfélegyházán.


Részvételi díj két/vagy három részletben fizetendő:
I. rész – márciustól május végéig 5 alkalom 10.000 Ft,
II. rész: június – július 6.000 Ft,
III. rész – szeptember – november 10.000 Ft.


Tervezett időpontok:
Március 17-18, 31. – április 1, 21-22.
Május 5-6, 19-20, Június 9-10, 23-24.
Július 14-15.
Szeptember 8-9, 22-23, Október 6-7, 27-28, November 10-11.

A kollégium szakmai segítői helyi, megyei és ismert közéleti, országos szervezetek szakemberei lesznek, szakmai vezetője Polyák Albert.

Jelentkezni a mellékelt nyomtatvány kitöltésével, rövid, fényképes önéletrajzzal, maximum egy odalas motivációs levéllel lehet, amely tartalmazza a jelentkező bemutatkozását és a következő 3–5 évre szóló tervét, terveit.

A felvételhez előnyt jelent, a helyi közösség (polgármester, plébános, lelkész, egyéb szervezet) vezetője ajánlása, támogató levele.

A jelentkezéseket és a támogató nyilatkozatokat a [email protected] e-mail címre várják február 28-áig. (A kollégiummal kapcsolatban felmerült kérdéseiket is erre az e-mail címre küldjék.)

A jelentkezési lap innen tölthető le.


Polyák Albert                        Bosnyák Dániel
Szakmai vezető                   Technikai szervező

 

Kövessen minket a Facebookon is!