Kultúra 2017. február 28. 09:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.


A Toll és Ecset Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre novellaíró pályázatot hirdet ebben az évben ÉLETCÉLJAIM címmel. Ha van célod, vezet oda út is. Formai elvárás: maximum 10 gépelt oldal 12-es betűmérettel, számítógépen megírva. Kézzel írott pályázatot nem fogadunk el. A pályaművek értékelésére és a díjkiosztásra szeptemberben kerül sor, amelynek pontos helyszínéről és idejéről mindenkit értesítünk.

Pályázati nevezési díj: nincs. Az első helyezett novellát a MontázsMagazin internetes folyóiratban közöljük: www.montazsmagazin.hu. Az első három helyezett könyvjutalomban részesül. A Toll és Ecset Alapítvány a következő számlaszámon fogad támogatásokat: 10402506–49525757–50511015

Beküldési határidő: június 30-a. 
Beküldési cím: [email protected]


*   *   *


MESÉM 2017 – meseíró- és illusztráló pályázat

A Räth Lépcső Tudásközpont „AZ ÉN MESÉMET ADOM NEKED” címmel irodalmi pályázatot hirdet, amelyre korodnak megfelelő kategóriában jelentkezhetsz külön-külön a két felhívásra. Aki az íráshoz érez tehetséget, írjon mesét, aki illusztrálni szeretné kedvenc meséjét, az rajzoljon, fessen, montázsoljon! Ha van köztetek mindkettőben tehetséges, akkor írjon és rajzoljon, de külön-külön adja be pályázatát, korának megfelelően!

A pályázat részletes kiírása itt olvasható: mesem.hu
Beérkezési határidő:  március 19-e.


*   *   *
 

IX. ORSZÁGOS LOVAS RAJZPÁLYÁZAT

Lovas Udvarház, Szedres  és az  I. Béla Gimnázium Szedresi Bezerédj István  Általános Iskolája pályázatot hirdet óvodások, általános- és középiskolások számára. A pályázat témája: Lovakkal, a lovak gondozásával, lovaglással kapcsolatos élmények megörökítése, illusztráció készítése olyan irodalmi alkotáshoz, amelynek szereplője a ló.

Pályázati feltételek: A pályázatra A/3 vagy A/4 méretű , bármely technikával készített rajz és festmény (de lehet batikolás, montázs, vegyes technika is) küldhető. Egy alkotó maximum 2 alkotással pályázhat. Kérjük a pályázókat, hogy ne meglévő alkotások másolatait küldjék be, ne fotóról rajzoljanak, mert ezeket a munkákat nem tudjuk értékelni! A gyermek fantáziavilágát tükröző - illetve élményrajzokat várunk! A rajzok hátulján jól olvashatóan tüntessék fel: az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét, telefonszámát (vagy a szülőét, pedagógusét), osztályát, születési évét, az intézmény nevét, címét, a felkészítő pedagógus nevét!

Díjazás: az alkotások kategóriánként kerülnek értékelésre, díjazásra, az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempont az eredetiség és a kivitelezés technikai színvonala, a fődíjakon kívül a zsűri döntése alapján különdíjak is gazdára lelnek, díjat kapnak a legeredményesebben szereplő óvodák, iskolák is. 

Beküldési határidő: március 24-e.
Postacím: Elektrolit Kft. 7100 Szekszárd, Tartsay u. 4.
A pályázatra beküldött rajzokból folyamatosan teszünk fel a  www.lovasudvarhaz.hu internetes honlapra is.

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva
kedd, péntek: 8-18 óráig
szerda, csütörtök: 12-18 óráig
szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!