Helyi hírek 2017. február 27. 16:45

A drogok terjesztése és fogyasztása ellen Félegyházán is van tennivaló

Képgaléria
A drogok terjesztése és fogyasztása ellen Félegyházán is van tennivaló
A fiatalok visszajelzései szerint a kábítószer fogyasztással kapcsolatos gondok Kiskunfélegyházán is jelen vannak. Éppen ezért a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum úgy határozott, hogy egy problématérképet készít, amelyben összegzik a fiatalok, a gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek tapasztalatait. Ezt követően pedig az önkormányzat illetékeseivel, a kérdésben érintett szervezetekkel, többek között a rendőrséggel vitatják meg, hogy ki, mivel tud hozzájárulni egy drogprevenciós program megvalósításához. A kérdéskör feldolgozásával kapcsolatos összejövetelek és foglalkozások az elmúlt időszakban a Natura Hungarica és a Kreatív Mozaik Alapítvány közreműködésével lezajlottak.

Elsőként a fiatalokkal tárgyalták meg a kérdéskört, ahol kiderült, hogy a megkérdezettek véleménye szerint a 16-26 éves korosztály tagjai között 70 százalék körüli az alkalmi drogfogyasztó, a rendszeres használókat 25-30 százalékra becsülték. A megelőzés érdekében azt szorgalmazták, hogy minél több felvilágosító előadás legyen, beszéljenek a kérdésről az iskolákban, az osztályfőnöki órákon is. Mindemellett javasolták azt is, hogy hozzanak létre egy anonim csetszobát az interneten, amelyet független szakember moderál.

A megbeszélés sorozatban a szakemberekkel és az önkormányzat képviselőivel azt vitatták meg, hogy melyik intézmény, milyen feladatokat tud felvállalni egy városi drogprevenciós program megvalósításában, a felvilágosításban, megelőzésben, és a drogfüggők segítésében.   

s. r.
 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!