Helyi hírek 2017. február 28. 08:30

Szembeszállt a nő a félegyházi kerékpáros tolvajjal

Szembeszállt a nő a félegyházi kerékpáros tolvajjal
A Nagykőrösi Járási Ügyészség rablás és lopás miatt emelt vádat azzal a kiskunfélegyházi férfival szemben, aki kerékpározó nőket lopott meg Nagykőrösön tavaly augusztus és november között.

Fotó: illusztráció

A baon.hu beszámolója szerint a vádlott tavaly júliusban szabadult a büntetéséből. Nem keresett munkahelyet, így jövedelme sem volt, ezért elhatározta, hogy lopásokból biztosítja a megélhetését. Kiskunfélegyházán azonban már ismerték, ezért úgy döntött, hogy más településen követ el bűncselekményeket, melyeknek a módszerét is kidolgozta.

2016 augusztusa és novembere között hatszor ment át vonattal Nagykőrösre, ahova a biciklijét is vitte magával. A központban figyelte a kerékpáros embereket, és amikor olyan egyedülálló, idősebb nőt látott, aki a táskáját a kerékpár elején lévő kosárba tette, egyből utána hajtott. Megvárta, amíg egy kihalt utcába érnek, és ott lopta el a táskákat a kiszemelt nőktől. Utána ismét felszállt a vonatra, ahol a lopott táskákból a készpénzt és a mobiltelefont eltette, a táskát a többi tárggyal és az okiratokkal együtt pedig eldobta. A vádlott 7-30 ezer forintig terjedő összegben követte el a lopásait.

Az egyik lopás alkalmával egy nő viszont nem ijedt meg a férfitól, utánament és visszakérte a táskáját, amit a vádlott a kabátja alatt rejtegetett. A férfi meglökte a nőt és a táskával együtt elhajtott.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség rablással és lopással vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

 

Kövessen minket a Facebookon is!