Helyi hírek 2017. február 28. 13:30

A Kárpát-medence legjobb környezetvédői között a józsefes diákok

A Kárpát-medence legjobb környezetvédői között a józsefes diákok
A Kárpát-medencei döntővel záruló Curie Környezetvédelmi Emlékverseny szentesi területi döntőjébe a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 6 csapata jutott be a levelező fordulók eredményei alapján. Valamennyi csapat kiváló eredménnyel térhetett haza.

Lezajlottak a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny területi döntői hazánkban és a határainkon túl. A Szentesen február 18-án megtartott országos verseny területi fordulójában a három dél-alföldi megyéből öt korcsoportban több mint négyszáz fő versenyző vett részt.

Az 5-6. évfolyamon a kiváló II. helyezést érte el egyik csapatunk, tagjai a 6.a osztály tanulói: Fazekas Marcell, Kovács Bálint, Slezák Benjámin. Felkészítő tanáruk: Vásárhelyiné Ficsór Katalin.

Ebben a korcsoportban a IV. helyet szerezte meg az 5.a osztályból Géró Milán, Gulyás Janka, Kerekes Kornél. Felkészítő tanáruk: Csollár Géza.

Fricska Bence, Lantos Balázs, Zsíros Réka által alkotott 6. b osztályos csapat a IX. helyen végzett. Felkészítő tanáruk: Csollár Géza.

Szintén az 5. a osztály tanulói: Farkas Lili, Radics Veronika és Retkes Léna a XI. helyen szerepeltek. Felkészítő tanáruk: Csollár Géza.

A 7. a osztályt Kerekes Dezső és Tóth László képviselték, akik a területi döntőn a IX. helyet szerezték meg. Felkészítő tanáruk: Dinnyés-Kis Zsuzsanna.

A Curie Tehetséggondozó és Oktatásfejlesztő Alapítvány; Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója azzal a céllal hirdette meg programját, hogy a versenyre jelentkező diákok irányítottan ismerkedjenek természeti értékeinkkel, közelebbi és távolabbi környezetükkel, a globalizáció problémájával. Erősítsék a környezettudatos szemléletet, a környezetbarát magatartásmód, problémamegoldó gondolkodás kialakulását. A megmérettetés során a csapatoknak többek között arról kellet beszámolniuk, hogy hogyan képzelik el az uniós országok együttműködését a környezetvédelemben (vizek, levegővédelem, megújuló energia, szelektív hulladékgyűjtés, különös tekintettel az elektromos hulladékra, nemzeti parkok szerepe a biogazdálkodásban).

 

Kövessen minket a Facebookon is!