Helyi hírek 2017. március 1. 10:10 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Kiállt az Igazi Csíki Sör mellett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Kiállt az Igazi Csíki Sör mellett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés
A közgyűlés februári, Kecelen megtartott ülésén határozatban állt ki az Igazi Csíki Sör védelmében. Emellett felhívta Bács-Kiskun megye polgárainak, a megyében élő szeszesital-kereskedelemmel, árusítással foglalkozók, vendéglátó-ipari tevékenységet folytatók figyelmét, hogy a Heineken cégcsoport termékeit - a jelenleg raktáron lévő árukészletük kifutása után - a vitás ügy megnyugtató rendezéséig mellőzzék.


A holland Heineken cég termékpalettáján 2003 óta szerepel a Csíkszeredán gyártott Ciuc premium sörmárka. 2014 novemberében megjelent a piacon a Csíki Sör Manufaktúra terméke, az Igazi Csíki Sör is. A Heineken szellemi tulajdona megsértése, szabálytalan konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával nyújtott be keresetet a csíkszentsimoni sörgyár ellen. Hargita Megye Tanácsa január 30-ai ülésén elvi határozatban állt ki az Igazi Csíki Sör gyártója mellett. 

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szívügyének tekinti és egyetért testvérmegyéje, Hargita megye álláspontjával a Csíki Sör védelmében, hiszen az hamisítatlan székely jelkép, a székely-magyar identitás része, s ennek életben tartása és éltetése mindannyiunk feladata és érdeke.

 

Kövessen minket a Facebookon is!