Sport 2017. március 1. 15:30 Forrás: bacskiskunfoci.hu

Edzőváltás Félegyházán

Képgaléria
Edzőváltás Félegyházán
Nem kis örökséget kellett átvennie Szabó Istvánnak az elmúlt év januárjában. A Kiskunfélegyházi HTK az előző három szezonban, zsinórban háromszor megnyerte a bajnokságot a megyei I. osztályban.


A vezetőedzőt kérdeztük az eltelt egy évről:

- Nagy lelkesedéssel érkeztem a csapathoz Kiskunfélegyházára. Sok ismerős arccal találkoztam a játékosok körében, többükkel a korábbi években dolgoztunk már együtt Kecskeméten. A játékosok vevők voltak a szorgalmas, becsületes munkára, így sikerült a jó hangulatot kialakítani az öltözőben és a mérkőzéseken. Más játékrendszert kellett kialakítanunk, mert több meghatározó játékos távozott, de érkeztek új labdarúgók is. Az elmúlt tavaszi szezon kezdetén eleinte voltak kisebb gondjaink, de a csapat fokozatosan belendült, a játékosok átérezték, hogy a bajnoki címet megvédhetik. A szezon végére elérkezett a Tiszakécske elleni mérkőzésünk, ahol edzői pályafutásom legemlékezetesebb mérkőzését játszottuk. Az előre megtervezett taktikát a csapat maximálisan megvalósította, és a jó erőkből álló ellenfelünket saját otthonukban tudtuk legyőzni, és negyedszer lettünk zsinórban bajnokok.

- Szeretném megköszönni a KHTK vezetőinek és a szponzoroknak a támogatását, akik minden feltételt biztosítottak a minőségi munkához. Bár az időjárás végett időnkén a pályával sokat kellett küzdenünk, de Busa Imre szakosztályvezető mindig megszervezte, hogy műfüvön tudjunk készülni és bajnoki mérkőzést játszani.

- Az eltelt egy évben igazi sportembereket ismertem meg Kiskunfélegyházán. Megköszönöm a csapat mellett dolgozók munkáját, a technikai vezetőtől a pályamunkásokig. Sokat fejlődött a klub az infrastruktúra terén, a Félegyházi Térségi Sportiskola szervezésében, a felújított öltözőkben a hangulat is nagyszerű volt. Úgy érzem, hogy a szurkolók mindig a csapat mellett voltak, jó kapcsolat alakult ki akár a hazai, akár a vidéki mérkőzéseinken, köszönöm nekik is a támogatást.

- Emlékezetes marad számomra, amikor az utolsó mérkőzés után átvehettük érmeinket, és a bajnoki trófeát, együtt ünnepelte a közönség és a csapat a zsinórban negyedik bajnoki címet.

- Befejezésül elmondhatom, hogy mindig örömmel fogok emlékezni az itt töltött időre, sok ismerősöm lett, de az élet hozhat még sok változást, talán még újra szolgálhatom a klubot, szívem csücske marad a KHTK együttese, és Kiskunfélegyháza labdarúgása. Sok sikert kívánok a csapatnak a bajnokságban.

A labdarúgásban dolgozó edzők előtt gyakran adódik, hogy új kihívást kell vállalniuk. A KHTK labdarúgó szakosztálya megköszöni Szabó István vezetőedző munkáját, sok sikert kívánunk az új állomáshelyén.

A lemondott Szabó István helyett vasárnap már új edző ül Bácsalmáson a KHTK kispadján, Ozsváth Ferenc személyében.

Fotó: archív
 

Kövessen minket a Facebookon is!