Helyi hírek 2017. március 1. 17:30

Újra dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

Újra dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia
Hosszú éveken keresztül a dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium sikerterülete volt. Országos első, második, harmadik helyezések jelezték, hogy a kiváló felkészülés és a tehetséges, szorgalmas tanulók közös munkája eredményes volt. Az utóbbi esztendők szünete után az idén úgy tűnik, újra formálódik egy nagyszerű csapat Nagy Ferenc tanár úr keze alatt.


Február 22-én, Budapesten és Kazincbarcikán rendezték meg az országos elődöntőket, ahová 11 illetve 13 csapatot hívtak meg az ország területéről. A mórások a fővárosban mérték össze tudásukat és csoportjukban a 3. helyezést érték el, 87%-os teljesítményükkel bejutottak az országos döntőbe.

A Nemes Dániel 10/A, Gál János Zsolt 10/A, Sziládi Csilla 11/A és Bense Bianka 11/A alkotta csapat olyan témakörökben oldotta meg a feladatokat sikeresen, mint pl. a Riói olimpia összes első helyezettje, több sportág magyar pontszerzői az eddigi olimpiákon, vagy a magyar sportolók 1-6 helyezettjei az eddigi olimpiákon stb.

Az országos döntőt Tatán rendezik meg az ország 8 legjobb csapata részvételével.

R. F.

 

Kövessen minket a Facebookon is!