Helyi hírek 2017. március 2. 12:00

Áprilisban megkezdi működését a két új tanyagondnoki szolgálat

Képgaléria
Áprilisban megkezdi működését a két új tanyagondnoki szolgálat
Április elsejétől megkezdheti működését a két új tanyagondnoki szolgálat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis – a szakhatósági állásfoglalások nyomán – befogadta a finanszírozási rendszerbe az önkormányzat korábbi előterjesztését. A szolgálat indításával kapcsolatos részletekről március 2-án, csütörtökön döntött Kiskunfélegyháza képviselő-testülete. A képviselők támogatták a Petőfi Sándor Városi könyvtár pályázati kérelmének benyújtását is. A könyvtár sikeres pályázat esetén 20 millió forint vissza nem térítendő pályázatot fordíthat internetes részlegének oktatótérré alakítására, a tanulást segítő infrastrukturális fejlesztések megvalósítására.


Az új tanyagondnoki szolgálat egyike az Aranyhegyi lakótelepen 105, az első körzethez tartozó tanyákon 284 fő ellátását vállalja. A másik szolgálat a IX. körzetben 40 ott élő ellátását biztosítja.

A testület úgy döntött, hogy a munkájuk ellátását a korábban is tanyagondnoki feladatot ellátó két  Dacia Duster típusú személygépjárművel oldják meg. Az autók egyike a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézménynél személyszállítási feladatot lát el, a másik pedig a polgármesteri hivatal használatában áll, de mindkét esetben megoldható az átcsoportosításuk. Természetesen, amikor lehetőség nyílik rá, új autók beszerzésére is pályázatot nyújtanak be.

s.r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!