Helyi hírek 2017. március 8. 11:30

A díszcsomagolás leendő mesterei vetélkedtek Félegyházán

Képgaléria
A díszcsomagolás leendő mesterei vetélkedtek Félegyházán
Első alkalommal rendezte meg az Országos Díszcsomagoló Versenyt március 3-án a Kossuth Lajos Szakképző Iskola. A félegyházi intézmény kezdeményezése kedvező fogadtatásra talált. Kaposvártól Hódmezővásárhelyig, az ország minden részéről érkeztek 2-3 fős csapatok, hogy bizonyítsák, a szép csomagolás, az ajándék külső megjelenése emeli az ajándék értékét. A bírálóbizottságnak 24 csoport produkcióját kellett rangsorolni.

 

A szigorú ítészek döntésük meghozatalakor figyelembe vették azt, hogy a diákok milyen színvilágot teremtenek, mennyire modern a csomagolás hajtogatása, és mindemellett sikerül e láthatatlanná tenni a ragasztásokat. A fiatalok kreativitása határtalan volt, a zsűri dolga ezzel arányosan nehéz. A döntés mindenesetre megszületett, és a következő eredményt hirdették ki:

1. helyezett: Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Kereskedelmi és Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A csapat tagjai: Kisapáti Lilla, Kovács Roxána Mária és Csontos Renáta. Felkészítő tanáruk: Jeneiné Fodor Edit és Molnárné Bárkányi Zsuzsanna.

2. helyezett: Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Kereskedelmi és Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A csapat tagjai: Szilágyi Dorina, Dáncsa Felícia, Ambrus Eszter. Felkészítő tanáruk: Jeneiné Fodor Edit.

3. helyezett: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A csapat tagjai: Nyári Rita, Szabó Nikolett és Németh Dávid. Felkészítő tanáruk: Nagyné Erdős Zsuzsanna.

Különdíjban részesítették a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma díszcsomagolóit. A csapat tagjai: Pálinkó Renáta, Kéri Kitti, Varga Atina. Felkészítő tanáruk: Makányné Kis Emese.

A versenyt szervező Kossuth Szakképző Iskola a díjak átadásánál egy vándorkupát is útnak indított hagyományteremtő szándékkal. Ágoston Tibor igazgató elmondta, hogy kollégáival és a diákokkal közösen, odafigyeléssel és lelkesen készültek a verseny megszervezésére. Bíznak abban, hogy az első alkalom tapasztalatai, sikerei a következő években egyre több csapatot vonzanak.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!