Helyi hírek 2017. március 8. 09:30

Egyre komfortosabb a Holló utcai nyugdíjas ház

Képgaléria
Egyre komfortosabb a Holló utcai nyugdíjas ház
A Holló utcai nyugdíjas házra megkülönböztetett figyelmet fordít Szamosi Endre önkormányzati képviselő. A lakók kérésére a napokban két pihenőpadot is elhelyeztek az udvaron, de gondoskodtak az esővíz megfelelő elvezetéséről is. A képviselő segítségére van Hekkel néni is, aki önként vállalta fel, hogy tolmácsolja a lakóközösség problémáit. A fenntartó önkormányzat felé jelez minden, az épület és udvar karbantartásával kapcsolatos kérést. Az eddigi tapasztalatok szerint képviselőjével közösen eredményesen szolgálják a nyugdíjas lakók érdekeit.


– Szépen alakul a környezetünk az elmúlt években. Nyáron, amikor a telkünket határoló tűzfalra felfutott vadszőlőt egy vihar a vakolattal együtt leszakította, a romokat, hulladékot eltakarították, a katasztrófavédelem pedig – igaz még csak ideiglenesen – megerősítette a falat. Közösen sikerült megoldani azt is, hogy a kerekesszékkel közlekedők akkumulátoraikat külön helyen tudják feltölteni. Örülünk annak, hogy a fűnyírás, az udvar tisztántartása megoldott és a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges kukákat is megkaptuk – meséli Hekkel Lászlóné képviselőjével beszélgetve, az új pihenőpadon.

Az önkéntes gondnok persze még más kéréseket is megfogalmazott. Kérte Szamosi Endrét, hogy a balesetek megelőzése érdekében legyen segítségükre abban, hogy az udvaron lévő nagyra nőtt, szép, de néhol már a korhadás jeleit mutató gesztenyefát szakemberek nyessék meg. Valamint azt a kívánságát is elmondta, hogy az otthon főbejáratánál helyezzenek el egy házszámot jelző táblát.    

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!