Helyi hírek 2017. március 13. 11:30

Kutyával egy mosolyért - videóval

Képgaléria
A napokban Bobi és Bömbi tett látogatást a félegyházi Dózsa György Általános Iskolában, rövid ott tartózkodásuk alatt megerősítve az örökérvényű igazságot, miszerint a gyerekek és a kutyák között elég egy szempillantás a kölcsönös és odaadó barátsághoz. Ezúttal az első osztályosok ismerkedhettek meg a kecskeméti Kutyával egy mosolyért Alapítványt képviselő mókás, játékos, ámde roppant módon fegyelmezett ebekkel. Az alapítványt létrehozó, és a kutyás terápiát Kecskeméten meghonosító dr. Juharos Ágota a kiképzett segítő kutyák közreműködésével nem csak élményekben gazdag foglalkozással örvendeztette meg a résztvevő gyerekeket, de közben észrevétlenül a felelős kutyatartás szabályaival is megismertette őket.


Bobi és Bömbi néhány cirkuszi porondra illő trükköt is bemutatott a gyerekeknek, miközben megtanulták például, hogy miért és hogyan kell az utcán összeszedni a kutyagumit, mit kell tenni idegen állat közeledésekor, miként értethetjük meg magunkat testbeszéddel, vagy, hogy milyen parancsszavakkal irányítható egy kiképzett, engedelmes terápiás kutya.

Dr. Juharos Ágota civil életében radiológus főorvos, szabadidejében pedig a kutyás terápia lelkes híve és népszerűsítője, amit 2011-ben honosított meg Kecskeméten. A Kutyával egy mosolyért Alapítványnak jelenleg 21 vizsgázott kutyája van szerte az országban, akik óvodában, iskolában, kórházban, rendezvényeken csempésznek gyógyító örömöt egészségesek és betegek, gyerekek és felnőttek életébe. A Petőfi Népe olvasói 2016-ban dr. Juharos Ágotának ítélték oda az Év Embere díjat. A Dózsa suli elsősei már tudják miért.

T. T.
 

Kövessen minket a Facebookon is!