Sport 2017. március 12. 15:00

Roadshow a grundfoci népszerűsítéséért

Képgaléria
Roadshow a grundfoci népszerűsítéséért
Játékvezetők nélkül, egyénileg megbeszélt szabályok alapján a fair play szellemiségét követve rendeztek Fair Play Football Roadshowt március 11-én a Constantinum Sportcentrumban. A versenyen egyedileg épített, speciális pálya várt a csapatokra. A szervezők célja a bajnokságsorozattal a sport népszerűsítése különböző társadalmi és szociális hátterű emberek bevonásával.

A meghívásos alapon működő Fair Play Football Roadshow hat esztendeje működik Magyarországon, a 2017-es év első versenyének Kiskunfélegyháza adott otthont. Az utcai bajnokság és grundfoci jellegű tornán hat csapat, a Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Mórás Fiúk, az Old Ladies, az Oltalom SE két együttese és a Bokafogók vett részt.

A játék öröme az elsődleges szempont, egy-egy csapat minden játékosának pályára kell lépni a mérkőzéseken – mondta el Rákos András, az Oltalom Sportegyesület alapítója, elnöke, a verseny egyik szervezője.

- Célunk megmutatni, hogy másképp is lehet focizni, beindítva egyfajta párbeszédet a különböző társadalmi és szociális hatterű emberek között a pályán. A szabályokat megbeszélik a játékosok, nincs külső beavatkozás, bíró és sípszó.

A tervek szerint 2017-ben 14 helyszínen szerveznek Fair Play Football Roadshowt, Szlovákia, Románia, Ausztria, vagy éppen Szerbia mellett a Balaton partjára is ellátogatnak. Legközelebb április elsején Gödöllőn lesznek láthatóak.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!