Sport 2017. március 12. 12:00

Debreceni győzelem a Hallássérültek Futsal Magyar Kupadöntőjében

Képgaléria
Debreceni győzelem a Hallássérültek Futsal Magyar Kupadöntőjében
Látványos mérkőzéseket, izgalmas végjátékot hozott a Hallássérültek Futsal Magyar Kupadöntője március 11-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetsége 7. alkalommal rendezte meg a döntőt, amelyen 8 csapat küzdött meg a kupáért. Megismétlődött a tavalyi finálé, ezúttal is a Vác és a Debrecen csapott össze, a győzelmet a tavalyi vesztes debreceniek szerezték meg. A csapatoknak járó emlékplaketteket, kupákat és érmeket a Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetségének elnöke, Hérics Róbert és Szabó Nóra, a hallássérültek Bajnokok Ligáját nemrég megnyerő játékosa adta át.

Minden évben más-más helyszínen bonyolítják le Hallássérültek Futsal Magyar Kupadöntőjét, idén a Kész Aréna várta a csapatokat március 11-én. Két négyes csoportból a legjobb négy együttes került az elődöntőbe, a fináléba a Debrecen és a Vác jutott be. A félidei 1-1-et követően végül 3-2-re a debreceniek győztek, így ők emelhették magasba a Magyar Kupát.

A siketeknél a futsal a legnépszerűbb sportág az országban, kortól függetlenül sok hallássérültet megmozgat - mondta el Hérics Róbert, a Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetségének elnöke. A meghívott díszvendég, Szabó Nóra példakép a hallássérültek számára, sikerének a közösség minden tagja örül - tette hozzá.

A játékosok jól ismerik egymást, összetartó közösséget alkotnak, hiszen "egy nyelvet" beszélnek, a pályán kívül barátságot ápolnak.

Az egyéni díjat is ez alapján osztották ki, a bajnokság és a kupadöntő legjobbjának Szabó Barnát, a Budapesti Spartacus játékosát választották.

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!