Helyi hírek 2017. március 14. 07:30

Mórás tanárok Spanyolországban

Képgaléria
Mórás tanárok Spanyolországban
Spanyolországban találkoztunk az Erasmus+ program többi résztvevőjével, vagyis a spanyol, a lengyel, a norvég, a litván és a török kollégákkal, ez alkalommal csak tanárok utaztak a nemzetközi partnertalálkozóra március 4-e és 11-e között. A találkozó célja az eddigi tapasztalatok megbeszélése, összegzése és a következő találkozó megbeszélése, előkészítése volt.


Miután mindenki megérkezett Madridba, közösen utaztunk a vendéglátó iskola városába, Bailénbe. Útközben megálltunk és néhány órát töltöttünk Toledóban. Bailénben az iskola igazgatója, Juan Anguita köszöntött bennünket, bemutatta az intézményt és néhány spanyol kollégával is megismerkedtünk. Délután egy rövid séta közben felfedeztük a kisváros nevezetességeit és Bailén polgármestere is fogadott bennünket.

A következő nap délelőttje az eddigi tapasztalatok és a soron következő, norvégiai programok megbeszélésével kezdődött, majd az iskola diákjai gyűltek össze, hogy feltehessék nekünk kérdéseiket. Leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy máshol milyen az oktatási rendszer, milyen vizsgáik vannak a tanulóknak, mennyit kell tanulniuk és mit csinálnak szabad idejükben. Azt is tudni akarták, hogy az itt töltött idő alatt milyen benyomásaink, véleményünk volt Spanyolországról. Ezután mi, tanárok is kérdeztük őket céljaikról és jövőbeli terveikről, elképzeléseikről. A gyerekek mindannyian nyitottak, érdeklődőek voltak, a találkozó remek hangulatban telt.

Szabadidőnkben a spanyol kollégák büszkén mutatták be a környéket. Ellátogattunk a közeli Úbedába, amely az UNESCO Világörökség része és egy közeli olívaolaj gyárba is elmentünk. A Picualia gyár 2016-ban az Év Olívaolaj Gyára büszke tulajdonosa volt.

A hét második felében a festői szépségű Sevillába és Granadába látogattunk el. Utóbbiban a csodálatos Alhambrát néztük meg, mely szintén a világörökség része.   

Az egy hét gyorsan elrepült, de az itt szerzett élmények örökre megmaradnak, ezzel is szorosabbá téve a partnerek közötti kapcsolatot.

Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin
Dr. Farmasiné Vízhányó Anita
Gyöngyösi Imre
 

Kövessen minket a Facebookon is!