Helyi hírek 2017. március 14. 09:30

Elnöki látogatás a Mezgében

Képgaléria
Elnöki látogatás a Mezgében
A térség legszínvonalasabb agrár-szakképző intézményévé vált a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskola és Szakiskola. Az elmúlt időben a tanulólétszám a kétszeresénél magasabbra emelkedett, annak ellenére, hogy egyes vélemények szerint az iskolában oktatott szakmák szakképzésében résztvevők aránya országosan csökkent. Az intézmény a mezőgazdasági és élelmiszeripari területen is nappali rendszerű általános műveltséget megalapozó oktatást, valamint iskolarendszeren kívüli felnőttképzést folytató szakképzést is végez.


Lezsák Sándort, a 4. Számú választókerület országgyűlési képviselőjét, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnökét és a Lakitelek Népfőiskola küldöttségét Rózsa Pál, az intézmény igazgatója hívta meg az iskolába. Az igazgató megmutatta a vendégeknek az iskolát, beszélt az intézményben folytatott oktatási rendszerről. Ezt követően megtekintették a húsipari gyakorlati képzés számára fenntartott tanüzemmet, a 200 hektáros tangazdaságot, valamint az állattartó telepet ahol jelenleg sertés, juh és lóállomány található. Látogatásuk során szemügyre vehették az iskola tanulói által telepített szőlőt, gyümölcsöst és az üvegházat.

A növénytermesztési, kertészeti, gépészeti és gazdálkodási alapismeretek elméleti és gyakorlati oktatása magas színvonalon biztosított az iskolában, illetve a tangazdaságban. Olyannyira, hogy a tanulók által előállított termékeket értékesíteni is tudják. Kiskunfélegyázi üzletükben törzsvásárlók sora várja a folyamatosan megújuló készletet.
 

Kövessen minket a Facebookon is!