Helyi hírek 2017. március 14. 13:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szakmai felkészítés Lakiteleken

Képgaléria
Szakmai felkészítés Lakiteleken
Ismeret-rendszerező továbbképzést tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Farkasné Fazeka Mária tű. mk. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő Lakiteleken, azon települések polgármesterei és közbiztonsági referensei részére, melyek külső védelmi terv (KVT) készítésére kötelezettek.


A felkészítésen Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kecskemét, Lakitelek és Solt képviseltette magát. A jelenlévők a KVT készítésének, felülvizsgálatának és ellenőrző gyakorlatainak rendszeréről, szabályairól hallgathattak meg előadást, majd ezt követően közösen, interaktív beszélgetés keretében értékelték az elmúlt év KVT gyakorlatait, azok tapasztalatait.

Kiemelt hangsúlyt kapott a KVT 3 évenkénti felülvizsgálata, annak jegyzőkönyvben való rögzítése, és a hatóssággal való egyeztetése.

A rendezvény házigazdája Zobokiné Kiss Anita Lakitelek polgármestere zárszavában kiemelte, fontos, hogy a polgármesterek a gyakorlásokon szerezzék meg a rutint és éles helyzetben gyorsan, szakszerűen döntsenek a lakosság és az anyagi javak védelme érdekében.

 

Kövessen minket a Facebookon is!