Helyi hírek 2017. március 20. 09:30

Nálunk képzik a legjobb pékeket

Képgaléria
Nálunk képzik a legjobb pékeket
A nemrégiben Nagykőrösön megrendezett Pék Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolát képviselő Kovács Brigitta az első, Patai Mónika pedig a harmadik helyet szerezte meg. Mindketten jeles minősítést kaptak, és mentesültek az iskolai vizsgák alól is, azaz innentől kezdve kezükben a szakmunkás bizonyítvány.

A szakmai versenyről beszámolva elmondták, hogy az első napon írásbeli feladatokat kellett megoldaniuk. Ekkor a sütőipari technológiáról, a szakmai gépek ismereteiről, valamint gazdasági, tervezési képességeikről kellett számot adni. Ezt követően került sor a szóbeli versenyre. Itt már kíváncsi volt a bizottság nyelvtudásukra éppúgy, mint arra, hogy mennyire felkészültek a mézeskalács készítésére. A gyakorlati versenyek is sokrétűek voltak. A versenyzőknek laboratóriumi vizsgálatokat kellett végezni, csomagolási feladatokat megoldani, és természetesen elkészíteni a mézeskalácsot, valamint egyéb sütőipari termékeket.

A sikeres diákokat Nagy Melinda tanárnő a sütőipari technológiából, szakmai gépek ismeretéből készítette fel. Horváth Krisztián a szakmai gyakorlat megszerzésében, dr. Faragóné Tóth Melinda szakmai számítások elsajátításában segítette Brigittát és Mónikát.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!