Program 2017. március 16. 11:30

Fuss vagy tekerj! Jön az 5. NYAKVÁGÓ! 

Képgaléria
Fuss vagy tekerj! Jön az 5. NYAKVÁGÓ! 
A nyár vége – kora ősz immár hagyományos eseménye a Kecskemét mellett, Ballószögön rendezendő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, amely az Alföld egyik leghangulatosabb, terepen tartandó versenye. Szeptember 3-án, vasárnap a futók 3 km, 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sportcentrumban, a 400 m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. A verseny célja a szabad természetben való futás és kerékpározás népszerűsítése, ismerkedés a Kiskunság természeti értékeivel.


A verseny egyik különlegessége maga a helyszín, hiszen a pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellett halad el.

A szervezők jó szokásuk szerint számos frissítő ponttal készülnek, amelyeket igyekeznek különlegessé tenni. Az egyiknél egy tűzoltó autóból jön a párásítás, míg a másiknál hangulatos lovas tanya udvarán, kemencék mellett, hamisítatlan alföldi hangulatban frissülhetnek a versenyzők. A Nyakvágó domb tetejéről – amely a verseny névadója és az egyik frissítő pont is egyben – páratlan kilátás tárul a félmaraton +-t teljesítők szeme elé, akik gyönyörű erdőkön áthaladva folytathatják útjukat.

A rendezvényre jellemző családias hangulat részeként, a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolnak a szervezők, hiszen őket is számos érdekes program várja a sportcentrumban. Különböző sportágak bemutatóit tekinthetik meg, vetélkedőkön vehetnek részt, de kipróbálhatnak számos sporteszközt, játékot is ingyenesen. A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugrálóvárat, valamint a sokféle gyermek programot ugyancsak térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Minden előnevezőnek rajtcsomaggal, és befutó éremmel kedveskednek a szervezők,  ezen kívül alkoholos frissítés és bogrács party is várja a célba érkező versenyzőket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a sportolók és az érdeklődök, joggal mondhatják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.

Kedvezményes előnevezés és bővebb információ www.nyakvagofutas.hu

Facebook: V.Nyakvágó-futás/kerékpár félmaraton+, és családi nap


Pályabemutatás
Versenyközpont (Start – Cél) : Ballószög Sportcentrum, Gárdonyi Géza u.
 

Félmaraton+ (~22,5 km futás) 
Rajt: 10 órakor

Szintkülönbség: minimális, felfutás a Nyakvágó dombra. Az útvonal burkolat nélküli földúton – útbaigazító táblákkal, szalagokkal jelölve. 
Útvonal: Rajt: Versenyközpont – Petőfi utca - Melegedő dűlő- Geredi Ökofarm - Ágasi kereszt- Öreg temető- Nyakvágó dűlő- Nyakvágó domb - Korhánközi dűlő - Köncsögi lovas tanya - Melegedő dűlő - Petőfi utca – Cél: Versenyközpont.


14 km futás (A részvétel alsó korhatára a betöltött 16. életév.)
Rajt: 10 órakor 
Szintkülönbség: Nincs. Az útvonal burkolat nélküli földúton – útbaigazító táblákkal, szalagokkal jelölve.
Útvonal: Rajt: Versenyközpont – Petőfi utca - Melegedő dűlő- Geredi Ökofarm - Erdei átkötő út -  Korhánközi dűlő - Köncsögi lovas tanya - Melegedő dűlő - Petőfi utca – Cél: Versenyközpont.


7 km futás 
Szintkülönbség: Nincs. Az útvonal burkolat nélküli földúton – útbaigazító táblákkal, szalagokkal jelölve.
Útvonal: Rajt: Versenyközpont – Petőfi utca - Melegedő dűlő- Geredi Ökofarm (visszafordító pont!) - Melegedő dűlő - Petőfi utca – Cél: Versenyközpont.


3 km futás
Szintkülönbség: Nincs. Az útvonal Ballószög belterületén halad – útbaigazító táblákkal jelölve.
Útvonal: Rajt: Versenyközpont – Petőfi utca – Rákóczi út – Gárdonyi Géza utca – Cél: Versenyközpont.


400 m futás
Szintkülönbség: Nincs. A táv 1 kör a Ballószögi Versenycentrumban található sportpálya futókörén.


22,5 km terepkerékpár
Szintkülönbség: minimális, feltekerés a Nyakvágó dombra. Az útvonal burkolat nélküli földúton – útbaigazító táblákkal, szalagokkal jelölve. 
Útvonal: Rajt: Versenyközpont – Petőfi utca - Melegedő dűlő- Geredi Ökofarm - Ágasi kereszt- Öreg temető- Nyakvágó dűlő- Nyakvágó domb - Korhánközi dűlő - Köncsögi lovas tanya - Melegedő dűlő - Petőfi utca – Cél: Versenyközpont. 

Kövessen minket a Facebookon is!