Program 2017. március 19. 08:15

Kincses Kecskemét

Kincses Kecskemét
Az intézményi házigazda, dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgató bevezető szavai után Rausch Sándor, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés alelnöke mond köszöntőt egy újabb rangos közgyűjteményi eseményen, múzeumi ünnepen.

 

"Válogatás a Kecskeméti Katona József Múzeum régészeti és történeti műtárgyainak az elmúlt évtizedben történt gyarapodásaiból” címmel készült igényes, sokoldalú és interaktív kiállítás nyílik a Cifrapalotában. Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere március 24-én, pénteken 16 órakor nyitja meg a tárlatot s helyezi abba vissza, méltó helyére a hírös város egyik legendás, de hét évtizedig eltűntnek hitt legendás tárgyát.

Többek között olyan híres műtárgyegyüttesek kerülnek a nagyközönség elé, mint a kiskőrösi bronzkori aranykincs, a szanki tatárjáráskori aranyak, a szalkszentmártoni avar vezér sírmellékletei, a kecskeméti kádár céh 18. századi korsója, valamint a bugaci, 12. századi Szent Péter-ereklyetartó.A kiállítás kurátorai: dr. Rosta Szabolcs és Székelyné Kőrösi Ilona.

Közreműködnek: a múzeum gyűjteményeinek felelős gondozói és munkatársai.

A tárlat augusztus 20-áig, hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között látogatható.



 

Kövessen minket a Facebookon is!