Helyi hírek 2017. március 22. 13:30

Körkérdés: Szokott-e kertészkedni?

Képgaléria
Körkérdés: Szokott-e kertészkedni?
A tavasz beköszöntével a kerti munkákat is megkezdték a gazdák a kertes családi házakban, tanyákon, hobbikban. A megtermelt gyümölcs, zöldség, vagy tojás mindig értékesebb a boltinál, hiszen a két kezünk munkáját dicséri. A növények, virágok gondozása pedig mindennapi örömöt hoz a kertészkedő életébe. A félegyháziaktól most arról érdeklődtünk, hogy megkezdték-e már a tavaszi munkálatokat a kertekben?

Rakovszky Zsolt (47)

– Folyamatosan akad tennivaló a ház körül, a trágyázás már a múlté, és már a szőlőt is lemetszettem. Igaz, ismerek olyat, aki még csak most kezdte el a gyümölcsfák metszését. A legfontosabb munkálatokat megcsináltam, bionevelésben tartok szőlőt. Véleményem szerint zöldséget, sárgarépát, krumplit már nem éri meg házilag termeszteni, a ráfordított munka nem hozza meg gyümölcsét, a piacon olcsóbban meg lehet venni.
 

Lovas Mártonné (63)

– Családi házban élek, minden évben szép, virágos kertet alakítok ki. Március közepétől sokat javult az időjárás, kedvezett a kertészkedésnek, hasznos elfoglaltságot nyújt. Szeretem a rendezett kertet, az udvart tisztán tartom, a környezetem ápolására ügyelek. A virágok közül a kardvirág, a piros levelű leander, a tulipán és a jácint egyaránt megtalálható a kertemben.
 

Feketű Henrietta (21)

– Nagymamám kertjében a mai napig segédkezem. Szeretem a virágokat, én elsősorban virágládákba ültetek. Március közepén vettem a vásárban árvácskákat, azokat is elültettem már, és gondosan ápolom őket. Nagymamám kertjében sárgarépa és kapor minden évben akad. Véleményem szerint más az íze a saját kertben megtermelt zöldségeknek, mint amit a bevásárlóközpontban megveszünk. A multik által kínált gyümölcsök és zöldségek vizesebbek, íztelenebbek, ugyanakkor a vegyszerek és a tartósítószerek miatt kevésbé egészségesek, mint ami megterem a kertben.
 

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!