Sport 2017. március 23. 16:30

Megérdemelt győzelem a Vásárhely ellen

Megérdemelt győzelem a Vásárhely ellen
Nagy riválisa ellen lépett pályára szerda este a Félegyházi TSI kadett csapata. A legutóbbi három egymás elleni mérkőzés eredménye az ellenfelünknek kedvezett, sőt, a Régiós Döntő bronzmeccse fájó élményekkel volt teli számunkra. A hétfői edzésen azonban a fiúk már jelezték, valami nagy dolog van készülőben. Hozzáállásban maximálisat teljesítettek, újra a néhány hónappal ezelőtti képet mutatták magukról.

Fotó: archív

Regionális fiú kadett bajnokság, 5. forduló

Félegyházi TSI - Vásárhelyi KS   84 : 61
( 19:11, 19:19, 23:15, 23:16 )


FTSI: Gémes Kristóf 24/6, Bozóki Márton 21, Huszka Bendegúz 15, Szeri Gábor 14, Molnár Ádám 4, Zsigó Barnabás 2, Kincses Barnabás 2, Német Donát 2, Szűcs Tibor -, Lőrincz Barnabás -, Kőfalvi Dániel -.

Az első percektől kezdve nagy iramot diktált mindkét csapat. Amíg a hazaiak felállt védelem ellen kialakított támadásokból, addig ellenfelük könnyű, gyorsindításos kosarakat szerzett. A 18. percben már 38:23-at mutatott az eredményjelző, viszont néhány buta döntés folytán a félidőre már csak 8 ponttal, 38:30-ra vezettek a házigazdák. A félegyháziak helyzetét tovább súlyosbította a tény, hogy 2 meghatározó játékosuk a második félidő elején begyűjtötte negyedik személyi hibáját, így besegítéssel tudtak csak védekezni. Igazi csapatmunka volt ezen a napon, a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki átlendítette a holtponton a fiúkat, így szépen folyamatosan növelve az előnyt. A 35. percben már 25 pontra nőtt a két csapat közötti különbség.

Összességében egy jó, látványos megoldásokban gazdag mérkőzést láthattak a kilátogatók, amelyen egy percig sem forgott veszélyben a hazai győzelem. Kellett is már a siker, mert az elmúlt időszakban egy kisebb hullámvölgyben volt a teljes csapat, így ezek a sikerek átlendíthetik a fiúkat ezen a helyzeten. 
Az egész csapat egységesen, egymásért küzdve játszott, dícséret illet minden tagját!

Jövő héten csapatunk két mérkőzést is játszik hazai környezetben, amelyre továbbra is várjuk lelkes szurkolóinkat.

Félegyházi TSI - Békési SzSK
Ideje: március 29., szerda 17:30
Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum Sportcentrum, Jókai u. 4.

Félegyházi TSI - Békéscsabai KK
Ideje: március 31., péntek 18:45
Helye: Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok, Kossuth u. 35.


Simon Zoltán
     edző



 

Kövessen minket a Facebookon is!