Helyi hírek 2017. március 25. 07:30

Március a Közgében

Képgaléria
Március a Közgében
Túl vagyunk a tanév felén. Azok a célok, amelyeket magunk elé tűztünk, lassacskán teljesülnek. Amikor a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumáról írtunk, mindig céllal, okkal tettük – legfőképpen azért, mert akkor is hittünk, most is hiszünk benne, hogy egyedül a minőségi oktatás lehet alapja a jövőnknek. Ha egy szülő megkérdezi tőlünk: miért hozzátok adjam a gyermekem, mit mondhatunk? Talán az a legegyszerűbb, ha egyetlen hónap példáján megmutatjuk.

Március 2-án Budapesten jártunk, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Díjának átadó ünnepségén, ahol elismerő oklevelet kaptunk. Büszkék vagyunk rá, de akkor igazi a siker, ha értelme, célja van. Tanulni mindig a legjobbtól érdemes. A vezető német és európai cégek gyakorlatát, eredményeit képzéseinkbe építve képzett, életrevaló, küzdeni tudó diákok százait adhatjuk a közösségnek, amelyben élünk: városunknak, lakóhelyünknek.

Olyan diákokat, akik tudják, mi a haza, mi a szabadság, mi az érték és azt is, hogyan kell küzdenünk érte. Akik nemcsak laknak, élnek is köztünk. Azért, hogy aztán sikeres, boldog, teljes életet élő felnőttként adhassák tovább mindezt saját gyermekeiknek. 1848-as forradalmunkról, hőseinkről így emlékeztek meg a kilencedikesek március 14-én. Szerencsés volt, aki ott lehetett a városháza dísztermében. Magával ragadó, igazi érzelmeket láthatott, nem százszor ledarált ünnepi műsort. Valami igazit, valami valódit, valami közöset – valami Közgét. Aki látta, átélte, együtt énekelte a Szózatot négyszáz társával – mert úgy érezte, ezt most énekelnie kell: nem felejti el egyhamar.

Március 16-án az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén ügyviteli ismeretek tantárgyból az országos döntőbe jutott Cserép Krisztián, 12/A osztályos diákunk. 160 versenyzőből a 3. legjobb eredménnyel vívta ki a döntőbe kerülés lehetőségét. Az interaktív versenyen számot kellett adni szövegszerkesztési, Excel-kezelési ismeretekről, szerepelt a kérdések között levelezés, vendéglátás, programszervezés, kommunikáció, helyesírási ismeretek, viselkedéskultúra is.

Test és lélek együtt egész, csak közösen teremtenek harmonikus életet: ezért tartjuk fontosnak a korszerű testnevelést, az élményt és motivációt adó sportsikereket. Március 21-én rendezték meg Kecskeméten a megyei Diákolimpia mezei futóbajnokságát, ahol iskolánk is részt vett 13 fővel. A VI. korcsoport egyéni versenyszámát Magony László tanulónk nyerte, ezzel továbbjutott az országos döntőbe, amit április 11-én rendeznem meg. Az V. korcsoportos leánycsapat 3. helyezést ért el. Csapattagok: Barna Martina, Vetter Jenny, Tasnádi Petra, Mezei Fanni. Az V. korcsoportos fiú csapat 4. helyezést ért el. Csapattagok: Kiss Gergely, Moldován Norbert, Havasi Máté, Szabó István. Egyéni versenyszámokban elindult diákjaink szintén szép eredményeket értek el, gratulálunk nekik!

Kinek mit jelent a minőségi oktatás… A mi eszményképünk a teljes személyiség. Munkánk egyszerre öröm és felelősség, hogy sikerüljön kibontakoztatni a minden fiatalban benne rejlő lehetőséget. Köszönjük minden diákunknak, családjaiknak, városunk lakóinak, hogy partnereink ebben a szép küldetésben! Április 10-e és 12-e között ünnepeljük majd örökifjú iskolánk 55. születésnapját, figyeljenek ránk, tartsanak akkor is velünk!

dr. Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető
 

Kövessen minket a Facebookon is!