Kultúra 2017. március 26. 11:30

Lakható marad-e a Föld?

Képgaléria
Lakható marad-e a Föld?
E címmel tartott ismeretterjesztő előadást Loksa Gábor meteorológus, környezetvédelmi szakmérnök a Kiskun Múzeumban. A rendezvényen a szakember megpróbált rávilágítani arra, hogy van megoldás erre a kérdésre, viszont ahhoz, hogy lakható maradjon a Föld, sokat kell tenni érte, és ez a mi kötelezettségünk is.

A meteorológus előadásában négy fontos alappillérre helyezte a hangsúlyt: a megismerés fontosságára, az alkalmazkodásra, az új szemlélet kialakítására és a megmaradásra. – Nagyon fontos, hogy a természeti közegünket jól megismerjük, és sokkal élőbbé, természetesebbé kell tennünk a viszonyunkat ezzel a közeggel – mondta a szakember, majd azzal folytatta, hogy meg kell valósítanunk egyfajta alkalmazkodást is.

Új szemlélet szükséges – hangsúlyozta a környezetvédelmi szakmérnök, majd elmondta, hogy ebben a kérdésben nagyon fontos a megmaradás, ami jóval több, mint alkalmazkodás.

Az előadás témája ma nagyon aktuális. Az előadó szerint természetes közegünk megőrzése egy folyamat, amelyben minden korosztálynak megvan a maga feladata. Nem szabad a következő generációkra hagyni ezt a kérdést. Tegyünk azért, hogy a Föld, ahol élünk továbbra is lakható legyen.

Loksa Gábort arról is kérdezték, hogy mit tehet egy-egy hétköznapi ember azért, hogy lakható maradjon a Föld? A szakmérnök válaszaiban az összefogásra, az együttműködésre helyezte a fő hangsúlyt, illetve arra, hogy mindenkinek személyes jó példát kell mutatnia ahhoz, hogy a felnövekvő generációknak már természetes legyen természeti környezetünk megóvása.
 

Kövessen minket a Facebookon is!