Helyi hírek 2017. március 27. 07:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Ebzárlat Bács-Kiskunban

Ebzárlat Bács-Kiskunban
Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a megye területére április 1-jétől 21-éig. Az ebzárlatra a rókák tavaszi, veszettség elleni, országos orális immunizálási kampánya miatt van szükség.

Fotó: illusztráció

Az ebzárlat tartama alatt minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek, a  kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.

Az ebzárlat alatt befogott kóborkutyákat és macskákat a szakemberek megvizsgálják, de ha az állatok kellő biztonsággal nem foghatók be, akkor leölik őket.



 

Kövessen minket a Facebookon is!