Helyi hírek 2017. március 26. 08:15 Forrás: magro.hu

3 millió gépkocsi kibocsátását kötik meg a magyar erdők

3 millió gépkocsi kibocsátását kötik meg a magyar erdők
A fák és az erdőterületek sok esetben egy ország legfontosabb természeti erőforrásai. A legutóbbi hírek szerint pedig mi magyarok egész jól sáfárkodunk vele. Mára az ország területének 20 százalékát erdők borítják, ami a klímaváltozás elleni harcban kimondottan örömteli hír.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) által kiküldött sajtóközlemény szerint 90 év alatt a duplájára nőtt a magyar erdőterületek mérete, így már mintegy 2 millió hektárnyi erdő található hazánkban. Sőt, a fejlődés nem áll meg, éves szinten 5-10 ezer hektárral lesz nagyobb az erdőterületünk. Érdekességképpen: a magyar erdők által megkötött széndioxid mennyisége mintegy 3 millió személygépkocsi kibocsátásával egyenlő, ami igen szép teljesítmény.

Nem véletlen, hogy az erdő az egyik legfontosabb természeti erőforrásnak minősül. Segít a biológiai sokféleség megőrzésében, valamint a fa megújuló energiaforrásnak számít, ami manapság a minőségi élet alapja. Emellett az erdő közjóléti funkciójában számos egészségügyi, szociális, turisztikai, valamint oktatási és kutatási területen szolgálja az embereket.

A pozitív erdőgazdasági folyamatokat azonban hosszú távúra kell tervezni, fenn is kell tartani. Ennek érdekében az erdőtörvény módosítása egyszerűsíti az erdőtelepítéseket, a magánerdő-gazdálkodók számára könnyítéséket, például kevesebb adminisztrációs terhet ír elő.







 

Kövessen minket a Facebookon is!