• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt sofőrök családjának segítésére szerveztek jótékonysági koncertet
Helyi hírek 2017. március 26. 12:00

A veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt sofőrök családjának segítésére szerveztek jótékonysági koncertet

Képgaléria
A veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt sofőrök családjának segítésére szerveztek jótékonysági koncertet
A Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület és a Pizolit Kft. jótékonysági hangversenyt rendezett március 25-én a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornacsarnokában a veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt sofőrök családjainak megsegítésére.

A jótékonysági koncert előtt Csányi József polgármester így fogalmazta meg a tragédiával kapcsolatos gondolatait: 2017 januárjában egy szombati napon szörnyű reggelre ébredtünk. Minden média azt harsogta, hogy Verona mellett magyar diákok szenvedtek tragikus buszbalesetet. Akkor még nem tudtuk, hogy félegyházi érintettsége is van a tragédiának. Sajnos, azóta egy újabb áldozata is lett a balesetnek. Nehéz szívvel ugyan, de a félegyháziak összefogtak és nem olyan régen – 2017 márciusában – saját tragédiájuk ellenére a Zenebarátok Kórusa és a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai a Szent István- templomban csodálatos koncertet adtak annak okán, hogy segíthessünk a veronai buszbalesetben érintett családokon.
S mikor áldozatokról beszélünk, nemcsak azokra gondolunk, akik a balesetben elhunytak, hanem hozzátartozóikra is, akik a túlélték a tragédiát, és nehéz élethelyzetbe kerültek.

De arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy voltak a balesetnek olyan résztvevői, akiket felelősként neveztek meg a balesetben. Ez azonban dőreség volt bármely médiától. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy bárki is képes lenne szándékosan ilyen balesetet okozni – tette hozzá a polgármester.

A jótékonysági hangversenyen közreműködtek: a Félegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László vezényletével, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola dráma szakos növendékei, Csordás Nóra és Gáspár Balázs.

Kövessen minket a Facebookon is!